Το ΣτΕ δικαίωσε την «γενοκτονία» των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Το ΣτΕ δικαίωσε την «γενοκτονία» των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα!

Με κα­θυ­στέ­ρη­ση 19 μη­νών, με­τα­ξύ άλ­λων, η Ο­λο­μέ­λεια του Συμ­βου­λί­ου της Ε­πι­κρα­τεί­ας δη­μο­σί­ευ­σε σή­με­ρα την «σκλη­ρή» για τους ερ­γα­ζο­μέ­νους α­πό­φα­ση με την ο­ποί­α έ­κρι­νε αν­τι­συν­ταγ­μα­τι­κό το Μνη­μό­νιο Ι­Ι (νό­μος 4046/2012) μό­νο κα­τά το σκέ­λος ε­κεί­νο με το ο­ποί­ο κα­ταρ­γεί­ται η μο­νο­με­ρής προ­σφυ­γή στη δι­αι­τη­σί­α.
Ό­λα τα άλ­λα μέ­τρα που προ­βλέ­φθη­καν σε βά­ρος των ερ­γα­ζο­μέ­νων του ι­δι­ω­τι­κού το­μέ­α α­πό το Μνη­μο­νί­ου Ι­Ι, ό­πως εί­ναι η μεί­ω­ση των α­πο­δο­χών των ερ­γα­ζο­μέ­νων κα­τά 22% και κα­τά 32% για τους νέ­ους κά­τω των 25 ε­τών, η κα­τάρ­γη­ση του ε­πι­δό­μα­τος γά­μου, η κα­τάρ­γη­ση της υ­πο­γρα­φής των ε­θνι­κών γε­νι­κών συλ­λο­γι­κών συμ­βά­σε­ων ερ­γα­σί­ας (κα­τώ­τε­ρες α­πο­δο­χές) με­τά α­πό δι­α­πραγ­μα­τεύ­σεις ερ­γο­δο­τών και ερ­γα­ζο­μέ­νων (ΣΕΒ-ΓΕ­ΣΕ­Ε), η λε­γό­με­νη «με­τε­νέρ­γεια», κ.λπ., κρί­θη­καν α­πό την Ο­λο­μέ­λεια του ΣτΕ συν­ταγ­μα­τι­κά, σύμ­φω­να με τις Δι­ε­θνείς Συμ­βά­σεις Ερ­γα­σί­ας και την Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Σύμ­βα­ση Δι­και­ω­μά­των του Αν­θρώ­που (ΕΣ­ΔΑ).Οι δι­κα­στές α­πέρ­ρι­ψαν ως α­βά­σι­μους για «λό­γους υ­πέρ­τε­ρου κοι­νω­νι­κού συμ­φέ­ρον­τος» ό­λους τους ι­σχυ­ρι­σμούς της Γ.Σ.Ε.Ε., της Ο.Τ.Ο.Ε., των άλ­λων Ορ­γα­νώ­σε­ων, κ.λπ. που εί­χαν προ­σφύ­γει στο ΣτΕ, ε­κτός α­πό αυ­τούς που α­φο­ρούν την δι­αι­τη­σί­α.Το Μνη­μό­νιο Ι­Ι εί­ναι συμ­πλη­ρω­μα­τι­κό του μνη­μο­νί­ου Ι (νό­μος 3845/2010) το ο­ποί­ο κρί­θη­κε νό­μι­μο με την υπ΄ α­ριθμ. 668/2012 α­πό­φα­ση της Ο­λο­μέ­λειας του ΣτΕ. Στην Ο­λο­μέ­λεια του 2012 συμ­με­τεί­χαν 55 σύμ­βου­λοι Ε­πι­κρα­τεί­ας και τώ­ρα στον Μνη­μό­νιο Ι­Ι συμ­με­τεί­χαν 31.
Η Ο­λο­μέ­λεια του Α­νω­τά­του Α­κυ­ρω­τι­κού Δι­κα­στη­ρί­ου με μί­α α­πό­φα­ση 60 σε­λί­δων (2307/2014) α­πο­φάν­θη­κε ό­τι εί­ναι αν­τι­συν­ταγ­μα­τι­κή (αν­τί­θε­τη στο άρ­θρο 22 πα­ρά­γρα­φος 2 του Συν­τάγ­μα­τος) η κα­τάρ­γη­ση της μο­νο­με­ρούς προ­σφυ­γής στη δι­αι­τη­σί­α (νό­μοι 1876/1990 και 3899/2010) για την ε­πί­λυ­ση ερ­γα­σια­κών θε­μά­των (αύ­ξη­ση α­πο­δο­χών, ε­πι­δό­μα­τα, ά­δει­ες, αρ­γί­ες, κ.λπ.­).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages