ΔΑΙΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΔΑΙΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επικροτεί το «κούρεμα των δανείων», αλλά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως χρειάζεται διαβούλευση με τους θεσμοθετημένους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, που είναι τα Επιμελητήρια... Αναλυτικά σε αυτήν τονίζεται:"Γνωρίζουμε σήμερα ότι η πλειοψηφία των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, με αποτέλεσμα πολλές απ' αυτές να αναγκάζονται να κλείσουν. Άλλες πάλι περνούν στην αδράνεια, λόγω της αδυναμίας τους να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ενημερότητες, αλλά και την αναγκαία χρηματοδότηση από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να διογκώνονται τα χρέη, να αδρανούν τεράστια κεφάλαια που έχουν επενδυθεί και να αυξάνεται η ανεργία.
Οι χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν και το 1,5 εκατ. άνεργοι δεν υπάρχει λόγος να διογκωθούν με συνέχιση λανθασμένων πολιτικών.
Η σοβαρότητα του θέματος ανάγκασε το ανυποχώρητο Υπουργείο Οικονομικών να βάλει «νερό στο κρασί του» και να ανοίξει διάλογο για το θέμα.Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι με ποιους όρους και ποιους θα αφορά το λεγόμενο «κούρεμα των δανείων επιχειρήσεων»;
Πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι όταν ολόκληρη η οικονομική δραστηριότητα πέφτει και οι επιχειρήσεις συνθλίβονται από την κρίση, η απαίτηση των τραπεζών για πλήρη αποπληρωμή δανείων, με τους παλιούς όρους, οδηγεί και στο κλείσιμο και σε ολική απώλεια του δανείου. Έστω και τώρα δεν είναι αργά, γιατί υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις που μπορεί να διασωθούν.Αρκεί η πρόθεση για ΔΙΑΓΡΑΦΗ μέρους των χρεών επιχειρήσεων (κούρεμα) να μην είναι προπαγανδιστικό πυροτέχνημα, και να μη αφεθεί στην καλή θέληση των τραπεζών, να κάνουν επιλεκτική πολιτική με βάση τους δικούς τους όρους.Η έξοδος από την κρίση αφορά την εθνική οικονομία και όχι απλώς τις τράπεζες.Πρέπει η όποια ρύθμιση να πάρει νομοθετικά χαρακτηριστικά, να δίνει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση...."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages