Αδύνατη σχεδόν η πρόσβαση από Νέα Φιγαλεία - Ανδρίτσαινα και Πλατάνια Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αδύνατη σχεδόν η πρόσβαση από Νέα Φιγαλεία - Ανδρίτσαινα και Πλατάνια Μεσσηνίας

Σχεδόν αδύνατη είναι η πρόσβαση χιλιάδων επισκεπτών στον Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας καθώς και οι τρεις οδικοί άξονες προσέγγισης του Ναού, από την Ανδρίτσαινα,από την Νέα Φιγαλεία αλλά και τα Πλατάνια Μεσσηνίας, έχουν υποστεί σοβαρότατες καταστροφές και βλάβες. Δεκάδες πούλμαν αδυνατούν να προσεγγίσουν τον Ναό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ακυρωθεί ακόμα και εκδρομές καθώς τα ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη διέλευσης από τους συγκεκριμένους οδικούς άξονες.
Πρόσβαση από Νέα Φιγαλεία
Η επαρχιακή οδός Θολού - Νέας Φιγαλείας - Επικούρειου Απόλλωνα έχει σημαντικά προβλήματα σε μεγάλο μήκος καθώς οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις έχουν καταστήσει τον οδικό άξονα σε δρόμο καρμανιόλα για τα δεκάδες τουριστικά λεωφορεία αλλά και τα τροχόσπιτα που κινούνται με προορισμό τον Ναό. Στο Λέπρεο εδώ και μήνες πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έργα αποκατάστασης των δυο σοβαρών καθιζήσεων στις θέσεις Δυστύχημα και Ρεβελέικα, ύψους 1εκ.  ευρώ αλλά και αυτά με επίμονες πιέσεις και ενέργειες του πρώην αντιδημάρχου του δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας κ.Βλάχου προς την Π.Δ.Ε. καθώς καθυστερούσαν. Επίσης βράχια από κατολισθήσεις βρίσκονται από τον χειμώνα κατά μήκος του οδικού άξονα θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια. Όμως κατά την διάρκεια εκτέλεσης των έργων αυτών ο οδικός άξονας έχει υποστεί καθίζηση σε άλλα τρία σημεία του καθιστώντας αδύνατη την διέλευση τουριστικών λεωφορείων. Στα Περιβόλια Φιγαλείας τμήμα του δρόμου δίπλα σε χαράδρα υποχώρησε τον περασμένο  χειμώνα με αποτέλεσμα να μην περνάει ή να περνάει οριακά τουριστικό λεωφορείο.Τέλος οι κατολισθήσεις στο Δραγώγι παραμένουν εδώ και μήνες στο οδόστρωμα.
Πρόσβαση από Ανδρίτσαινα
Τα προβλήματα του οδικού άξονα Κρέστενα - Ανδρίτσαινα - Επικούρειος Απόλλωνας είναι γνωστά σε όλους κατοίκους και φορείς της περιοχής.Ο υπό ανακατασκευή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος νέος οδικός άξονας με κόστος 15εκ. ευρώ δεν διευκολύνει την πρόσβαση των επισκεπτών στο Ναό καθώς κατά μήκος πολλών χιλιομέτρων πραγματοποιούνται έργα με αποτέλεσμα ο δρόμος να παρουσιάζει εικόνα "διάλυσης" ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και τα έργα στην Νέα Γέφυρα Τσεμπερούλας έχουν σταματήσει.Τα τουριστικά λεωφορεία αλλά και τα οχήματα επισκεπτών στο Ναό "αγκωμαχούν" μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.
Πρόσβαση από Πλατάνια
Αδύνατη. Την ευθύνη διέλευσης των τουριστικών λεωφορείων από την επαρχιακή οδό Πλατανίων - Επικουρείου Απόλλωνα την αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι οδηγοί. Δρόμος καρμανιόλα και αυτός και εξαιρετικά επικίνδυνος. Βράχια, κατεστραμμένο οδόστρωμα, ανύπαρκτη άσφαλτος κάνουν τον δρόμο να μοιάζει δρόμος τριτοκοσμικής χώρας. Δεν έχει συντηρηθεί ποτέ τα τελευταία χρόνια. Οι μοναδικές παρεμβάσεις που έχει υποστεί έχουν πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας όσον αφορά την μεγάλη κατολίσθηση που είχε συμβεί το 2012.
Οι κάτοικοι της Φιγαλείας της Ανδρίτσαινας αλλά και των Πλατανίων εκφράζουν μεγάλη δυσαρέσκεια για την αδιαφορία των δύο περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου στο θέμα των ορεινών οδικών αξόνων πρόσβασης στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα και καλούν ΑΜΕΣΑ τις δυο περιφέρειες σε από κοινού συνεργασία για την επίλυση των σημαντικών αυτών προβλημάτων των οδικών αξόνων. Η αδιαφορία για τον Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα και τους επισκέπτες του είναι ο σταδιακός θάνατος των ορεινών αυτών περιοχών.Της Φιγαλείας της Ανδρίτσαινας και των Πλατανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages