Πλωτές εξέδρες για να δένουν τα σκάφη αναψυχής σε λιμάνια- Καμία πρόβλεψη κι εδώ για τη Κυπαρισσία; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Πλωτές εξέδρες για να δένουν τα σκάφη αναψυχής σε λιμάνια- Καμία πρόβλεψη κι εδώ για τη Κυπαρισσία;

Με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση των εσόδων από τον θαλάσσιο τουρισμό το υπουργείο Ναυτιλίας καταργεί τη γραφειοκρατία σχετικά με την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών για την διευκόλυνση κατόχων σκαφών αναψυχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Οργανισμοί Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για τοποθέτηση πλωτών εξεδρών στη Γενική Γραμματεία Λιμένων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του κ. Βαρβιτσιώτη για τη συνολική αναμόρφωση του πλαισίου δραστηριοποίησης των πλοίων αναψυχής στη χώρα μας, καθώς και την κατάργηση των αναχρονιστικών ρυθμίσεων που ίσχυαν μέχρι τώρα».
Και σημειώνεται ότι η απόφαση αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας τοποθέτησης πλωτών εξεδρών μέχρι 150 τετραγωνικά μέτρα στη θάλασσα, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό, για εποχιακή χρήση.
«Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, από σήμερα, μειώνεται κατά πολύ ο αριθμός των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ, επιπρόσθετα, περιορίζονται στο ελάχιστο οι χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται για τη γνωμοδότησή τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι «η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό και για εποχιακή χρήση μέχρι έξι μηνών, γίνεται με την επιφύλαξη των διατάξεων για τις περιοχές απόλυτης περιβαλλοντικής προστασίας». Η κυπαρισσία μένει εκτός πλάνων αν δεν ολοκληρωθεί η κατασκευή του λιμανιού ή μπορούν άραγε να υλοποιηθούν έργα τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages