ΑΡΙΣΤΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΛΙ- ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΑΡΙΣΤΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΛΙ- ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ


ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ από όλες τις απόψεις ήταν το διήμερο των εκδηλώσεων για την Γιορτή Καρπουζιού Τριφυλίας στο Αγρίλι Φιλιατρών με πλούσια δρώμενα στα περίπτερα της διοργάνωσης με μουσικές εκδηλώσεις για όλο το κοινό, ενώ το Σάββατο το βράδυ ο κόσμος κατέκλυσε τις εκδηλώσεις..
Περισσότερα από 20 περίπτερα στήθηκαν στη παραλιακή περιοχή με αυτά που ξεχώρισαν να είναι του Συλλόγου Φιλιατρινών Γυναικών, τοπικών εταιριών παρασκευής αγροτικών προιόντων, αλλά και εταιρίες με αιχμή γεωργίας καθώς και οινοποιεία.
Ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχειμαγείρων ελλάδας που φιλοτέχνησε με σεφ δημιουργίες με καρπούζι δήλωσε στο Ράδιο Κυπαρισσία 936 ότι το καρπούζι αποτελεί πλέον κορυφαίο φρούτο στη μεσογειακή διατροφή αλλά και στις αλυσίδες μεγάλων ξενοδοχειακών ονομάτων.
Για την άψογη διοργάνωση ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος με τους παραγωγούς που συμβάλλει στη τοπική οικονομία και την υγεία μας τονίζοντας ότι ήταν ικανοποιημένος με απόφαση να διεξάγεται κάθε χρόνο μετά την απρόσμενη επιτυχία, όπου το καρπούζι πρέπει να προβάλλεται όσο μπορούμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έδωσε εύσημα στους ομιλητές που παρουσίασαν εισηγήσεις. Σχετικά με την φετινή παραγωγή πρόσθεσε ότι οι αποδόσεις με τις τιμές ήταν ικανοποιητικές καθώς ήταν η καλύτερη χρονιά της 10ετίας καθώς οι παραγωγοί γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο της καλλιέργειας, ενώ οι εξαγωγές προς το εξωτερικό ήταν τέλειες σε 25 χώρες ενώ η εσωτερική αγορά απορρόφησε μόνο το 20% τη παραγωγής λόγω της κρίσης. Ο διοργανωτής μας έδειξε τα μεγαλύτερα καρπούζια που παράγει η περιοχή με το παγκόσμιο ρεκόρ να διατηρεί η Τερψιθέα με καρπούζι βάρους 26 κιλών....
ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
Στην εκδηλωση παραβρέθηκε ο Διευθυντής Αγροτικής οικονομίας κ. Παρασκευόπουλος  ο οποίος υποστήριξε ότι οι εισηγήσεις των ομιλητών ήταν στοχευμένες με το προιόν όπως του καθηγητή κ. Φουντά για τις νέες τεχνολογίες με εφαλτήριο την βιωσιμότητα και συντηρισιμότητα και μείωση του κόστους εισροών στη καλλιέργεια καθώς αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία μπορούμε να έχουμε ποσοτικά στοιχεία για την παραγωγή ώστε να κάνουμε προγραμματισμό των εξαγωγών. Η δεύτερη εισήγηση από τον κ. Ορφανό αφορούσε για τη διακίνηση των νωπών οπωροκηπευτικών όπου επιτάσσει την ανάγκη δημιουργίας ομάδων παραγωγών και συγκέντρωση παραγωγής με ποιοτικά χαρακτηριστικά ώστε το καρπούζι να αποτελέσει ισχυρό brand name στην Ευρώπη. Μίλησε για δυναμική προς το εξωτερικό που αποτελεί το δεύτερο εξαγωγικό προιόν όπως το κεράσι και το βερίκοκο ενώ το ευχάριστο είναι ότι έχουν μειωθεί οι εισαγωγές προιόντων συμβάλλοντας καθοριστικά στο πρωτογενές πλεόνασμα του πρωτογενούς τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages