«Πότε θα ‘ρθει μιαν ‘Ανοιξη»: ΤΑ 200 χρόνια επανάστασης γιορτάζονται στην Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

«Πότε θα ‘ρθει μιαν ‘Ανοιξη»: ΤΑ 200 χρόνια επανάστασης γιορτάζονται στην Κυπαρισσία

 


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.) και η Επιτροπή «Ελλάδα, Τριφυλία 1821 -2021» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση διοργανώνουν στην αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος”, στην Κυπαρισσία, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, Μουσική Παράσταση με τίτλο «Πότε θα ‘ρθει μιαν ‘Ανοιξη».

Μουσική σύνθεση και διεύθυνση: Αθανάσιος (Σούλης) Ζέρβας, καταξιωμένος συνθέτης, σαξοφωνίστας, Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης και Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών & Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Θα ακουστεί μελοποιημένη ποίηση, από τον Αθ. Ζέρβα, των εθνικών και σύγχρονων ποιητών Ρ. Φεραίου, Δ. Σολωμού, Α. Βαλαωρίτου, Κ. Κρυστάλλη, Γ. Θέμελη, Ν. Πούλου, Φ. Μαυρογιώργη, καθώς και των Τριφύλιων ποιητών Χ. Πλακονούρη, Κ. Κόλλια (πρώην Δημάρχου), Α. Γιαννόπουλου, Κ. Καπελούζου, Β. Παπαδόπουλου, Γ. Χαλιακόπουλου, υπό μορφή επικών τραγουδιών.

Επίσης, θα ακουστούν αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Νικηταρά και του Μακρυγιάννη, σε έμμετρη απόδοση από τον Γρηγόριο Χαλιακόπουλο, σε μορφή επικής καντάτας επίσης μελοποιημένης από τον Αθ. Ζέρβα.
Θα προηγηθεί, της συναυλίας, σύντομη ομιλία από το συνθέτη με θέμα «Η επίδραση του Δημοτικού Μέλους (Κλέφτικο Τραγούδι) στη Λόγια Μουσική Δημιουργία».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η είσοδος σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα επιτρέπεται ΜΟΝΟ με τη χρήση μάσκας στους εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους, που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages