Δριμής: «Η προχειρότητα αποκαλύπτεται και ο δήμαρχος εκτίθεται!» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Δριμής: «Η προχειρότητα αποκαλύπτεται και ο δήμαρχος εκτίθεται!»


«Η προχειρότητα αποκαλύπτεται και ο δήμαρχος εκτίθεται!» σημειώνει ο Δημήτρης Δριμής για την πλατεία των Φιλιατρών, μετά τη μη έγκριση της μελέτης ανάπλασης από το υπουργείο Πολιτισμού. 
Χαρακτηριστικά ο κ. Δριμής αναφέρει: «Σε κείμενό μου με τίτλο “Προχειρότητες και μεθοδεύσεις για την πλατεία Φιλιατρών” (29/7/2021) μεταξύ άλλων ανέφερα: “"Γουρούνι στο σακί!". Ούτε μακέτα δεν είδαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπή για ένα έργο κόστους 3,2 εκατ. ευρώ! Ουδέποτε παρουσιάστηκε μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοπική κοινότητα ή τέθηκε σε διαβούλευση στην πόλη των Φιλιατρών. Σε μια πόλη υψηλού πολιτισμού και παράδοσης. Που η πλατεία της με το βενετσιάνικο σιντριβάνι του 19ου αιώνα έχει βραβευτεί. 
 Η δημοτική αρχή Λεβεντάκη και οι κατά καιρούς συνοδοιπόροι της ταλαιπωρούν τους δημόσιους χώρους και τους πολίτες των πόλεων και των χωριών μας…”. Είχα ζητήσει, όπως δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της πόλης, αλλά και τοπικές συλλογικότητες και ενεργοί πολίτες να συζητηθεί το θέμα της μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι «μόνο εμείς μπορούμε και δεν ακούμε» απέφευγαν τη συζήτηση στο Δ.Σ. όπως ο διάβολος το λιβάνι. Αντιμετώπιζαν δε με επιθετικότητα και αλαζονεία όποιον εξέφραζε άλλη άποψη. Δεν το συζητάμε με κανέναν, έχουμε τα χαρτιά, έχουμε τη νομιμότητα, δήλωναν. 
 Τα τελευταία γεγονότα αποκάλυψαν τη διοικητική ανεπάρκεια και προχειρότητα του δημάρχου και των συνοδοιπόρων του, αλλά και του στρατού των έμμισθων συνεργατών τους. Έπληξαν το κύρος του δήμου και εξέθεσαν το δήμαρχο. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τμήμα Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών (ΑΔΑ: 973Φ4653Π4-ΡΨ6, 22/10/2021), αποφάσισε: "Τη μη έγκριση της μελέτης «Ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών (πλατεία Καποδιστρίου)» Δ.Ε. Φιλιατρών, προκειμένου να κατατεθεί νέα μελέτη στην υπηρεσία μας, η οποία θα στοχεύει στη διαφύλαξη της ιστορικότητας της πλατείας, θα δημιουργεί αρμονικό περιβάλλον με τα περιμετρικά αυτής νεότερα μνημεία αλλά και θα διασφαλίζει τη γεωμετρία της κάτοψης της πλατείας και τον περιβάλλοντα χώρο της…". Άκυρον στην υπάρχουσα μελέτη από το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού! Πού είναι τώρα τα χαρτιά και η νομιμότητα, κύριοι της δημοτικής αρχής; Δεν γνωρίζατε τι είχατε ή παραπλανούσατε ακόμα και τους δημότες των Φιλιατρών; 
 Τι ακριβώς παραλάβατε και πληρώσατε για ωρίμανση και υποβολή φακέλου; Έχετε καταλάβει τι σημαίνει η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για «τη μη έγκριση της μελέτης»; Είναι σε όλους πια γνωστό πως δεν γνωρίζουν. Δεν έχουν μάθει όμως και να ακούνε τις θετικές παραινέσεις που συνεχώς τους κάνουμε για το καλό της αυτοδιοίκησης, του δήμου και των δημοτών. Φαίνεται πως έχουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν γνωρίζουν τις λέξεις: δημόσιος χώρος, αρχιτεκτονική μελέτη και διαγωνισμός, κοινότητα, δημοκρατία, διάλογος, συναινέσεις, κοινωνική γαλήνη, σεβασμός στην άλλη άποψη, θεσμική λειτουργία. Αντιμετωπίζουν όλα τα θέματα “στο πόδι”. Αποτελούν ήδη αρνητική παρένθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages