ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ του Πάτρα -Πύργος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ του Πάτρα -Πύργος


Στην υλοποίηση του πολύπαθου οδικού έργου που αφορά στην κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος από την Ολυμπία Οδό, φαίνεται να οδηγούμαστε σιγά- σιγά. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και έχει εγκριθεί και η περαιτέρω χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ 2021-2027.Παρόλα αυτά όμως ο Δήμαρχος Πύργου εμφανίζεται επιφυλακτικός καθώς όπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο έργο έχει περάσει από σαράντα κύματα.
Να σημειωθεί ότι μετά την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (και την έγκριση της συμφωνίας ανάμεσα στο Δημόσιο και την Ολυμπία Οδό, αν αυτή γίνει εν τω μεταξύ όπως αναφέρθηκε) θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού με τους νέους όρους, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις υποδείξεις των διαφορετικών διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να κυρωθεί με νόμο. Η Ολυμπία Οδός θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στην κατασκευή του έργου (μένει να διευκρινιστεί το ακριβές ύψος της συμμετοχής αυτής), ενώ το Δημόσιο θα «καλυφθεί» από το ΕΣΠΑ, με την Επιτροπή να έχει εγκρίνει τη μεταφορά του στη νέα χρηματοδοτική περίοδο.
Οσον αφορά τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο εν λόγω οδικό τμήμα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε στη Βουλή ότι έχουν καθυστερήσει εξαιτίας της ένστασης που υπέβαλε ένας από τους ενδιαφερομένους. Ο σχετικός διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί στις αρχές του 2020, το καλοκαίρι του ίδιου έτους αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος, όμως κατατέθηκε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας επί του αποτελέσματος, η οποία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στις 15 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages