Πανελλαδική έρευνα για τοπικό Τύπο: 8 στους 10 διαβάζουν τοπική εφημερίδα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Πανελλαδική έρευνα για τοπικό Τύπο: 8 στους 10 διαβάζουν τοπική εφημερίδα


 Παγιωμένη αλλά ταυτόχρονα δυναμική σχέση, ανανεώνοντας τη σχέση με τους αναγνώστες, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, έχουν οι τοπικές εφημερίδες, σύμφωνα με έρευνα της FOCUS BARI για την Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου.

Σε ένα παγκοσμιοποιημένο ρευστό περιβάλλον και ενώ το κοινό βιώνει καθημερινά την έκρηξη της πληροφορίας από πολλαπλά κανάλια σε παλιά, νέα μέσα και το διαδίκτυο, οι αναγνώστες ζητούν πληροφόρηση για τη γειτονιά τους, την πόλη τους, τον τόπο καταγωγής τους, αποδεικνύοντας ότι η σχέση βασίζεται σε σχέσεις εμπιστοσύνης μέσα από την αξιοπιστία που έχουν χτίσει οι τοπικές εφημερίδες.

Η έρευνα που παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση για τα 77 χρόνια της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου,, αποδεικνύει την εδραίωση και τη διείσδυση των τοπικών μέσων, μέσω της μεγάλης αναγνωσιμότητας.

Όπως έδειξαν τα συμπεράσματα της έρευνας, 8 στους 10 διαβάζουν τουλάχιστον μία τοπική εφημερίδα με περιεχόμενο για την περιοχή διαμονής ή καταγωγής τους.

83% των κατοίκων της περιφέρειας διαβάζουν τοπικά νέα για την περιφέρεια διαμονής τους

Τα τοπικά μέσα έχουν διακριτό και διαφορετικό ρόλο. Κερδίζουν την αφοσίωση των αναγνωστών, που τα καταναλώνουν για την κατανόηση του ευρύτερου περιβάλλοντος αλλά και τη διαχείριση της καθημερινής ζωής στον τόπο τους.

Άλλωστε, η σχέση των περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων με τους αναγνώστες έχει συναισθηματική διάσταση και σεβασμό για το ρόλο τους.

83% των αναγνωστών αναφέρουν ότι βοηθούν στη διατήρηση επαφής με τον τόπο καταγωγής, 75% ότι συμβάλλουν στη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων.

Οι αναγνώστες αφιερώνουν κατά μέσο όρο 36 λεπτά στην ανάγνωσή τους.

Ακόμη, δίνεται περαιτέρω αξία ως προς την ενημερωτική τους διάσταση. 78% δηλώνουν ότι ενημερώνουν για θέματα που δε βρίσκουν αλλού και ακόμα 79% αναφέρουν ότι τους αρέσει να φιλοξενούν διαφημίσεις για τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages