“Υπερασπίστε το λάδι σας” το νέο σύνθημα στην Τριφυλία... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

“Υπερασπίστε το λάδι σας” το νέο σύνθημα στην Τριφυλία...




Να κρατήσουν το λάδι τους όταν η τιμή δεν είναι αντάξια του κόπου και της ποιότητάς, να φροντίζουν για την ποιότητα του λαδιού τους, να φτιάξουν αγροτικούς συλλόγους, καλεί τους παραγωγούς της περιοχής της Τριφυλίας η Τοπική Επιτροπή Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α….
Συγκεκριμένα σε παρέμβασή της υπογραμμίζει: “Η ελαιοκομική περίοδος 2021 – 2022 ξεκινά. Η Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, εύχεται σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής μας, καλή ελαιοκομική περίοδο και ταυτόχρονα τους προτείνει:
  • να δείξουν αυτοσυγκράτηση – ψυχραιμία στο ζήτημα της πώλησης του προϊόντος
  • εάν μπορούν να προχωρήσουν σε ιδιωτική αποθεματοποίηση (αποθήκευση στο σπίτι). Έτσι καταργείται το “εμπόριο χωρίς χρήμα”
  • να τηρούν τον προβλεπόμενο χρόνο που απαιτείται από τον τελευταίο ψεκασμό μέχρι τη συγκομιδή. Εδώ τονίζεται το ενδεχόμενο “επιμολύνσεων” στο ελαιοτριβείο, αλλά και από γειτονικά χωράφια
  • να αντιστέκονται στη μείωση της τιμής κατά δέκατο οξυμέτρησης, εάν προκύψει κάτι ανάλογο
  • προτρέπουμε τους παραγωγούς να αγωνιστούν για μια τιμή για το ελαιόλαδο, έως την οξύτητα 0,8.
Επίσης, οι αγρότες της περιοχής μας δεν πρέπει να υποτιμούν το συνδικαλισμό και όπου δεν υπάρχουν Αγροτικοί Σύλλογοι να δημιουργηθούν. Όπου δε υπάρχουν, να τους οδηγήσουν σε ταξική κατεύθυνση.
Το πιο σπουδαίο μετερίζι υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους, πέρα από τον Αγροτικό Σύλλογο, είναι ο Συνεταιρισμός. Όχι με τη μορφή της επιχείρησης, αλλά ως εθελούσια – ισότιμη συνεργασία φυσικών προσώπων στηριζόμενη στη δημοκρατία: μια ψήφος – μια μερίδα”.

Φιλιατρά, 26 Οκτώβρη 2021 
Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages