ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


 Η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, την Πέμπτη ,στο κέντρο Υγείας Φιλιατρών.

Σε κοινή ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών καλύπτει έναν πληθυσμό τουλάχιστον 10.000 κατοίκων μαζί με τους μετανάστες εργάτες γης, βρίσκεται με ευθύνη και των προηγούμενων αλλά και της σημερινής Κυβέρνησης, σε οριακή κατάσταση λειτουργίας αφού για πολλά χρόνια παραμένει υποστελεχωμένο σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό με συνέπεια να μην μπορεί να καλύψει ούτε καν στοιχειωδώς τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων των Φιλιατρών αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων.
Έτσι, ενώ με βάση το εσωτερικό οργανόγραμμα προβλεπόταν να υπηρετούν 15 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων ( Παθολογίας, Παιδιατρικής, Μικροβιολογίας, Ακτινοδιαγνωστικής, Καρδιολογίας, Ορθοπεδικής, Οφθαλμολογίας, Χειρουργικής, Ω.Ρ.Λ, Πνευμονολογίας κλπ. ) αυτή τη στιγμή υπηρετούν 1 γιατρός Γενικής Ιατρικής και 4 αγροτικοί και από τα 44 άτομα νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, υπηρετούν μόνο 12.
Η τραγική αυτή υποστελέχωση έχει ως συνέπεια να μη γίνονται μικροβιολογικές εξετάσεις ούτε ακτινογραφίες με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών αφού είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε ιδιωτικά μικροβιολογικά και ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια ή στο Νοσοκομείο-Κ.Υ Κυπ/σίας που επίσης λειτουργεί με πολλές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Επίσης χωρίς ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει τις εφημερίες όλου του μήνα, ούτε να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο και να κάνει διαγνωστικά τεστ για να θωρακίσει τον λαό της περιοχής μας από την νόσο COVID19.

Η πολιτική αυτή της υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σήμερα εν καιρώ πανδημίας αποδεικνύεται τραγικά εγκληματική, αφού αποτελεί το έδαφος πάνω στο οποίο εξελίσσεται μια «παράλληλη πανδημία». Η αύξηση της νοσηρότητας με άλλες ασθένειες, η επιβάρυνση ευάλωτων ομάδων και χρονίως πασχόντων, αφού γίνεται «Γολγοθάς» μια εξέταση, ή η ανίχνευση μιας νόσου, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη χειροτέρευση της εξέλιξης της υγείας του λαού της περιοχής μας. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την υποβάθμιση του Κ.Υ Φιλιατρών.
Απαιτούμε από την 6η Υ.Π.Ε, το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση που είναι συνταγματικά υπεύθυνη για τη διασφάλιση των όρων προστασίας της Υγείας του λαού να ενισχύσει αποφασιστικά το Κ.Υ Φιλιατρών με βάση το εσωτερικό οργανόγραμμα με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Να είναι 24ης λειτουργίας, να έχει υποδομή για επείγοντα περιστατικά και να μπορεί να καλύπτει και λόγω της πανδημίας, τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής μας.
Δηλώνουμε ότι σε συντονισμό με όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής της Τριφυλίας θα παλέψουμε για άμεσα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης και θωράκισης των δημόσιων μονάδων υγείας (Κέντρα Υγείας Τριφυλίας ,Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ) με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, επαρκή κρατική χρηματοδότηση για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages