ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ -ΜΑΣΤΙΓΑ H ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ -ΜΑΣΤΙΓΑ H ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-VIDEO

 


Η ακρίβεια και η οικονομική κρίση επηρεάζει στο μέγιστο βαθμό τους πολύτεκνους της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας όπως αποτυπώνεται στην δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου πολυτέκνων της περιοχής. Ο Κώστας Κωσταντόπουλος μιλώντας για το επίκαιρο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων ότι "τα τελευταία χρόνια δυστυχώς οι κυβερνήσεις δεν βοηθούν στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, θέλοντας να στηρίξω από τη μία πλευρά την πολύτεκνοι οικογένεια μόνο όμως για ψηφοθηρικούς λόγους". 

Επισήμανε ότι "στην περιοχή της Τριφυλίας υπάρχουν περισσότερες από 500 οικογένειες ωστόσο αποκάλυψε ότι εγγραφές πολύτεκνοι οικογενειών δηλαδή από τέσσερα μέλη και πάνω δεν έχουν εγγραφεί τα τελευταία πέντε χρόνια" αποτυπώνοντας έτσι το μέγεθος της μείωσης του πληθυσμού που οδηγεί σε υπογεννητικότητα. "Αυτό έχει συνολικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας και της περιοχής καθώς δεν υπάρχουν παραγωγικά χέρια από τις πολύτεκνες οικογένειες προκειμένου να πάνε με τους συντελεστές παραγωγής σε μία ζωντανή οικονομία" υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων.

 Επεξήγησε ότι "Επομένως αποδυναμώνεται η χώρα μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα νέα παιδιά που φεύγουν ως επιστήμονες στο εξωτερικό και τα οποία πληρώνονται με το αίμα του ελληνικού λαού προκειμένου να σπουδάσουν, αλλά τελικά τα καρπώνονται οι ξένες κυβερνήσεις". Παράλληλα άσκησε κριτική για την αποδυνάμωση της οικονομίας από παραγωγικές ηλικίες, με επιπτώσεις στο ισοζύγιο της εθνικής συνοχής, καθώς οι νέοι προτιμούν να φύγουν από την χώρα αν έχουν ένα πιστοποιημένο τίτλο σπουδών για να εργαστούν.

Για την κατάσταση αυτή αλλά ιδίως για το μέγεθος ακριβείας εκτίμησε ότι τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα θα φανούν στην απογραφή του 2021 αλλά δυστυχώς οι κυβερνήσεις κωφεύουν και δεν ενδιαφέρονται για την στήριξη των πολυτέκνων παρά θα διαχρονικά μας διαβήματα. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οικονομική κρίση συνδέεται άριστα και άρρηκτα με την επισιτιστική κρίση η οποία θα βαθαίνει ακόμα περισσότερο μόλις έρθει ο χειμώνας αλλά και ακρίβεια που φαίνεται θα μας απασχολήσει και του χρόνου.

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/AwyCSsV0Z5g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages