ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ για την προκήρυξη του προγράμματος των Νέων Αγροτών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ για την προκήρυξη του προγράμματος των Νέων Αγροτών


 Προς Νοέμβριο οδεύει η προκήρυξη του προγράμματος των Νέων Αγροτών (υπομέτρο 6.1) από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 420 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τα όσα έχει εγκρίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιώργος Στύλιος, όλες οι διαδικασίες θα γίνουν ηλεκτρονικά, μειώνοντας έτσι τον χρόνο, ενώ το ύψος της προκαταβολής θα φτάσει για πρώτη φορά το 70%.

Στόχοι του προγράμματος είναι μεταξύ άλλων η ηλικιακή ανανέωση του πρωτογενή τομέα αλλά και η ενίσχυση των υποψηφίων νέων που δεν αντιμετωπίζουν ευκαιριακά την είσοδό τους στον τομέα της γεωργίας.

Σύμφωνα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ενδιαφέρον για το εν λόγω υπομέτρο είναι αρκετά έντονο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποβολή 30.000 φακέλων. Στόχος είναι οι εγκρίσεις στη φετινή πρόσκληση να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ήδη, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έχουν προδημοσιευθεί όλες οι προϋποθέσεις ένταξης των ενδιαφερομένων στην πρόσκληση του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

«Έπειτα από πενταετή αναμονή, οι ενδιαφερόμενοι ηλικίας 18-41 που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον αγροτικό κλάδο καλούνται να υποβάλουν Αίτηση Στήριξης στο Νέο Πρόγραμμα, το οποίο εξασφαλίζει προνομιακή πρώτη εγκατάσταση μέσω του διπλασιασμού της οικονομικής ενίσχυσης, με ποσό από 35.000 έως 40.000 ευρώ, ανάλογα με την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης των ενδιαφερόμενων και του τόπου μόνιμης κατοικίας τους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Η οικονομική στήριξη προς τους δικαιούχους θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα αφορά το 70% του συνολικού ποσού στήριξης και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης. Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί εντός 5 ετών από την ένταξη, και θα έχει ως προϋποθέσεις την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και την επίτευξη των σχετικών στόχων και δεσμεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages