7 δισ. ευρώ ζητά η ΚΕΔΕ για τους Δήμους - Εισηγηση Δημήτρη Καφαντάρη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

7 δισ. ευρώ ζητά η ΚΕΔΕ για τους Δήμους - Εισηγηση Δημήτρη Καφαντάρη

 


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  

Τη διασφάλιση διακριτών κατηγοριών δράσης με δικαιούχους τους δήμους σε όλα τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προγράμματα που τρέχουν και τη δημιουργία ενός οριζόντιου Αναπτυξιακού Προγράμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 7 δις ευρώ,ζητά η ΚΕΔΕ. 
Τη θέση αυτή κατέθεσε ο Δημήτρης Καφαντάρης
, γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο, ανοίγοντας τη συζήτηση για τον αναπτυξιακό ρόλο των δήμων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τους και παρουσιάζοντας τις προτάσεις της ΚΕΔΕ.

Επίσης ο κ. Καφαντάρης περιέγραψε ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης την επαναοριοθέτηση των αρμοδιοτήτων Κράτους- Αυτοδιοίκησης,  την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου των δήμων με εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών τους και της διοικητικής ικανότητας, τη διασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας και τη διεύρυνση των χρηματοδοτικών πόρων τους και τη στήριξη των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων με προσωπικό, τεχνικά μέσα και συμβουλευτική υποστήριξη.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ ανέφερε ότι μπορεί να διευρυνθεί ο σημερινός αναπτυξιακός ρόλος του δήμου στις ακόλουθες κατευθύνσεις: στην ανάπτυξη της περιοχής του ως Έξυπνης Πόλης (Smart City), στην αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, την προώθηση ολοκληρωμένου προγράμματος Ανάδειξης της Ταυτότητας της Πόλης, την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας, τη διασφάλιση των τεχνικών και των κοινωνικών υποδομών και προγραμμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες εγκατάστασης των νέων επιχειρήσεων, την εφαρμογή προγραμμάτων προώθησης της απασχόλησης και προγραμμάτων ενίσχυσης του εισοδήματος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Σε ότι αφορά στα χρηματοδοτικά εργαλεία, αυτά μπορεί να προέρχονται από τις ακόλουθες πηγές : ΠΔΕ, Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021–2027, Προγράμματα του «Ταμείου Ανάκαμψης» 2021–2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages