Χωρίς δημοτικό βοσκότοπο χάνονται χιλιάδες κτηνοτρόφοι της χώρας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Χωρίς δημοτικό βοσκότοπο χάνονται χιλιάδες κτηνοτρόφοι της χώρας

 



Τα τελευταία δεδομένα για τις πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης 2021.

Χωρίς δημοτικό βοσκότοπο εμφανίζονται οι χιλιάδες κτηνοτρόφοι της χώρας στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και στο οποίο έχουν πρόσβαση οι υπεύθυνοι των πιστοποιημένων πυλών ΟΣΔΕ, με την προσπάθεια των επιτελών του Οργανισμού και του ΥπΑΑΤ να εντοπίζεται πλέον στην εξεύρευση επιλέξιμων εκτάσεων, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μεγάλες ανάγκες για βοσκοτόπια. Ανάγκες που μεταξύ άλλων προκύπτουν λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος νέων να ενταχτούν στο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης (Πρόγραμμα Νέων Γεωργών), που έρχεται, αλλά και λόγω του Αποθέματος.

Μέσα σε αυτό το στενό πλαίσιο κινούμενος ο ΟΠΕΚΕΠΕ και με τις αντιδράσεις στην ΚΥΑ κατανομής του ΥπΑΑΤ που πετσοκόβει βασική ενίσχυση και εξισωτική, τρέχει για να βγάλει πληρωμή πρώτης δόσης βασικής την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Τι λέει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς για την πληρωμή

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε πάντως η βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Παπακώστα, με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά, μετέφερε, όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της, την αγωνία των παραγωγών σχετικά με την καταβολή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν μέρος των τρεχουσών αναγκών και εξόδων τους. Σε απάντησή του ο πρόεδρος κ. Μελάς την διαβεβαίωσε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να πιστωθεί η προκαταβολή μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη. Επιπρόσθετα η Τρικαλινή βουλευτής έθεσε και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο πρόγραμμα «Δασώσεων γαιών», ζητώντας, όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο, να ανοίξει το σύστημα, προκειμένου να γίνουν διορθώσεις από παραγωγούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα και καθυστερήσεις με τις πληρωμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages