ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 14 Μαΐου 2022

ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ


Οι περιορισμοί που έχει επιβάλλει η Κίνα για να αντιμετωπίσει νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας έχει προκαλέσει νέα σημαντικά προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, η οποία έχει ήδη δεχτεί σημαντικό πλήγμα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. 
 Οι περιορισμοί από το Πεκίνο έχουν επηρεάσει ξανά μεταξύ άλλων τη λειτουργία στο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου στη Σαγκάη και έχουν πλήξει την οικονομική δραστηριότητα σε άλλες μεγάλες πόλεις με επεξεργασία πρώτων υλών και παραγωγή διαφόρων προϊόντων. Η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει σημαντικά την εφοδιαστική αλυσίδα μικρών και μεγάλων εταιρειών, από την Apple μέχρι την Tesla, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

Το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και άλλοι φορείς και οργανισμοί, εδώ και καιρό έχουν αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις τους για το ποσοστό του ετήσιου πληθωρισμού για το 2022. Οι προβλέψεις ξεκινούν από το 5% και φτάνουν μέχρι το 11%.

Έτσι, με βάση πληροφορίες, οι τιμοληψίες από την ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Απρίλιο, που θα οδηγήσουν στην επίσημη ανακοίνωση του εθνικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή σήμερα, παραπέμπουν σε ισχυρή κλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων. Ουσιαστικά γίνεται λόγος για ποσοστό στην περιοχή του 10% από 8,9% τον Μάρτιο που αποτελεί νέο επίπεδο ρεκόρ από το 1994.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages