ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ


Η  
Κυπαρισσία γιόρτασε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα με επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων τον ιστορικό ιερό ναό Αγίας Τριάδος στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας με ΛΙΤΑΝΕΙΑ μετά από δυο χρόνια πανδημίας. Χθες το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, ενώ σήμερα το πρωί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, παρουσία βουλευτών Μεσσηνίας, του δημάρχου Τριφυλίας, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και Συμβούλων της τοπικής Κοινότητας Κυπαρισσίας.



Φέτος παρουσία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας  έγινε η λιτανεία της Ιερής Εικόνας, όπως άλλες χρονιές με κατάληξη τον Μητροπολιτικό Ναό Κυπαρισσίας. Ωστόσο, η γιορτή ήταν λαμπρή – δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών της περιόδου και των έργων ανάπλασης στο κέντρο της αγοράς – καθώς την επόμενη μέρα της Πεντηκοστής, κατά την οποία εορτάζουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, τιμάται το μεγαλείο του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος και εορτάζουμε το Πανάγιο Πνεύμα, που είναι μία υπόσταση της Αγίας Τριάδος!


Ευχή όλων στην Κυπαρισσία και την ευρύτερη περιοχή είναι να ολοκληρωθούν επιτέλους, σύντομα, οι εργασίες ανάπλασης που έχουν ξεκινήσει μήνες τώρα  προκαλώντας πολλά προβλήματα στη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων, όπως και τη ημιτελή λειτουργία των καταστημάτων στην περιοχή. ΙΩΑΝ. ΜΠ.
KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/ALulaaldA98


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages