ΑΝΟΔΙΚΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΟΔΙΚΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΩΝ

 


Ανοδικά κινούνται την τελευταία εβδομάδα οι τιμές για το Ελληνικό ελαιόλαδο, ως απόρροια του μεγάλου εμπορικού ενδιαφέροντος από το εσωτερικό, αλλά και από εταιρείες της Ισπανίας και της Ιταλίας. Νέα ώθηση αναμένεται να δώσουν στην αγορά, οι
εκτιμήσεις του Ινστιτούτου ISMEA, τις οποίες και παρουσιάζουμε σήμερα, για την παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, αλλά και την παραγωγή ανά περιοχή στην Ιταλία.

Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος και διαχειριστής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Δημητρίου, Αγίου Νικολάου και Ταλάντων Μονεμβασίας, κ. Σωτήρης Κρητικός, πωλήσεις γίνονται συνεχώς, όσο προχωρά ταυτόχρονα η συγκομιδή του καρπού και η ελαιοποίηση κι ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ελαιόλαδο. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Συνεταρισμός πούλησε ένα ακόμα βυτίο έξτρα παρθένου ελαιολάδου φετινής εσοδείας στην τιμή των 5,15 ευρώ το κιλό. Το ελαιόλαδο πήρε η εταιρεία Χελιώτης. Ο συγκεκριμένος Συνεταιρισμός έχει ήδη πουλήσει 300 τόνους ελαιολάδου εφετινής εσοδείας, ενώ ο κ. Κρητικός υπολογίζει πως ακόμα 300 είναι οι τόνοι που θα παραχθούν φέτος, ενώ η συγκομιδή στην περιοχή έχει προχωρήσει κατά 50%.


Σε πώληση ενός βυτίου (30 τόνους) προχώρησε σε Κρητική μεταποιητική εταιρεία την περασμένη Παρασκευή ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ζάκρου, μέσω διαγωνισμού. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Βασίλης Κατσικαλάκης, το συγκεκριμένο ελαιόλαδο ήταν οξύτητας 0,45% και το πρώτο βυτίο που διέθεσε για φέτος ο Συνεταιρισμός. Ο ίδιος χαρακτηρίζει πολύ καλή την τιμή, εκτιμά πως φέτος ο Συνεταιρισμός θα έχει μια παραγωγή της τάξης των 600-700 τόνων, ενώ τονίζει πως η συγκομιδή έχει προχωρήσει κατά 30%, με τα προβλήματα από το δάκο να έχουν εκλείψει τώρα λόγω και του καιρού.

Μέχρι 4,70 πιάνει το βιολογικό ελαιόλαδο από Καλαμών

Ο κ. Νίκος Βλάχος από το ελαιοτριβείο Κολοκούρης-Βλάχος με έδρα στην περιοχή του Βλαχιώτη Λακωνίας δήλωσε στον ΑγροΤύπο πως το βιολογικό ελαιόλαδο από ελιές Καλαμών πληρώνεται στον παραγωγό 4,70 ευρώ το κιλό, ενώ το συμβατικό, πληρώνεται 4,40 ευρώ ανά κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages