Άκης Κατρίτσης: ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ για τα μπάζα ασφάλτου στο Λιμάνι της Μαραθόπολης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Άκης Κατρίτσης: ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ για τα μπάζα ασφάλτου στο Λιμάνι της Μαραθόπολης

 


Οργή προκαλεί η διαπίστωση (όπως επιβεβαιώνουν και οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες) ότι στο υπό κατασκευή αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης και στον προσήνεμο βραχίονα γίνονται επιχώσεις με προϊόντα από εκσκαφή ασφάλτου. Προφανώς πρόκειται, όπως πληροφορούμαστε, για προϊόντα καθαίρεσης από το υπό κατασκευή δίκτυο του Υδραγωγείου του Συνδέσμου στην Επαρχιακή Οδό Γαργαλιάνων – Μαραθόπολης. Δυστυχώς αντί να κάνουμε σήμερα τα εγκαίνια του πολύπαθου έργου, οδηγούμαστε σε μία ακόμη καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του και σε αρνητικά φαινόμενα.

Αυτά τα ασφαλτικά προϊόντα είναι αφενός ακατάλληλα για το λιμενικό έργο αλλά κυρίως είναι επικίνδυνα για το θαλάσσιο περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι μη προβλεπόμενα στην μελέτη και στους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους του έργου του Λιμανιού και η διάθεσή τους παραβιάζει και τις αδειοδοτήσεις του έργου του Υδραγωγείου του Συνδέσμου.

Για όλους αυτούς τους λόγους ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ και μέχρι την επόμενη Δευτέρα να απομακρυνθούν πλήρως τα επικίνδυνα αυτά υλικά. Απαιτούμε να τηρηθεί η νομιμότητα στην εκτέλεση των έργων. Δηλώνουμε ότι παρακολουθούμε την εκτέλεση των έργων στο Δήμο μας και θα παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται ώστε αυτά να εκτελούνται σύμφωνα με τις εγκεκριμένους όρους και τις ισχύουσες προδιαγραφές. Καλούμε κάθε αρμόδιο πολιτικό όργανο και κάθε αρμόδια υπηρεσία να παρέμβει και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages