ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε. ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε. ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

 


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ

Το υπό κατάρρευση κτήριο της ΕΤΕ -Τσιλερ στην Κυπαρισσία έχει γίνει μνημείο χαμένων ευκαιριών για μια περιοχή που ενώ μπορεί δεν τα καταφέρνει . 

Το νεοκλασικό αυτό έχει χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού με το ΦΕΚ 210/8/1-3-1980 έργο τέχνης που χρειάζεται προστασία, όπως και ο περιβάλλοντας χώρος (μαντρότοιχος). Το νεοκλασικό αυτό είναι μελέτη του σπουδαίου Γερμανού Αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ.(Προεδρικό Μέγαρο , Εθνικό Θέατρο, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτικό Θέατρο Πατρών κα)

Το νεοκλασικό κτήριο από το 1997 μέχρι σήμερα ανήκει -αφού αγοράστηκε με χρήματα των δημοτώ- στον Δήμο Κυπαρισσίας παλιά ,Τριφυλίας σήμερα .

Ένα κτήριο που θα μπορούσε να γίνει σημείο ανάφοράς του Δήμου ένα πολιτιστικό κέντρο -ψηφιακό μουσείο -βιβλιοθήκη κτλ και ένας πόλος έλξης για το πολιτισμό στην Μεσσηνία .

Καλά τα λόγια για τις δυνατότητες της περιοχής αλλά δυστυχώς τα μεγάλα έργα δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη .

Αυτή η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά μένει αναξιοποίητη για δεκάδες χρόνια ενώ θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου αλλά κυρίως και στους ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Αλήθεια γιατί 4 χρόνια δεν ασχολήθηκε καν ο Δήμος Τριφυλίας για το εμβληματικό κτίριο της πρωτεύουσας στη ΤΡΙΦΥΛΊΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages