Αποκτά δασικό χάρτη έως το 2013 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Αποκτά δασικό χάρτη έως το 2013

27/6/2010
Δασικό χάρτη έως το 2013 αναμένεται να αποκτήσει η Μεσσηνία, σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στο χθεσινό φύλλο της «Ελευθεροτυπίας». Όπως αναφέρεται, «έντεκα νομοί της χώρας, που έζησαν τα τελευταία χρόνια τον εφιάλτη των πυρκαγιών, προβλέπεται να αποκτήσουν έως το 2013 δασικούς χάρτες. Πρόκειται για τους Νομούς Αρκαδίας, Εύβοιας, Ηλείας, Χαλκιδικής (εκτός Αγίου Ορους), Αχαΐας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Μαγνησίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Πιερίας, που επιλέχθηκαν από τη διοίκηση του Κτηματολογίου να είναι το επόμενο βήμα μετά τη βορειο-ανατολική Αττική, όπου η καταγραφή των δασικών εκτάσεων και η επικύρωση των δασικών χαρτών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2011.
“Από τις αρχές Ιουνίου έχουμε ξεκινήσει την παράδοση των χαρτών στις δασικές υπηρεσίες. Είναι τα υπόβαθρα πάνω στα οποία θα χαραχθούν οι κόκκινες γραμμές που θα οριοθετούν τις δασικές ζώνες”, δήλωσε στην “Ελευθεροτυπία” ο καθηγητής Απόστολος Αρβανίτης, πρόεδρος της “Κτηματολόγιο Α.Ε.”. Η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες. Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των χαρτών και οι ιδιοκτήτες θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν τις ενστάσεις τους μέσα σε 45 ημέρες. Τα δύσκολα αρχίζουν με την εκδίκαση των ενστάσεων από επιτροπές, διαδικασία που θα είναι χρονοβόρα.
Από τις αρχές Μαΐου, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ανάρτηση χαρτών υψηλής ποιότητας, που καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα και είναι στη διάθεση πολιτών και υπηρεσιών. Χάρτες μεγαλύτερης ευκρίνειας έχουν παραχωρηθεί στις Εφορίες, αλλά δεν μπορεί να αξιοποιηθούν για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών με βίλες και πισίνες λόγω... προσωπικών δεδομένων. “Διαθέτουμε πλήρη στοιχεία για τις περιοχές που έχει γίνει κτηματογράφηση. Δεν έχουμε, όμως, δικαίωμα να τα παραχωρήσουμε, γιατί απαγορεύεται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων”, εξηγεί ο κ. Αρβανίτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages