Κερδίζουν έδαφος τα φωτοβολταικά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Κερδίζουν έδαφος τα φωτοβολταικά

Σημαντικά χρηματοδοτικά προϊόντα για όσους αγρότες και μη επιλέξουν να «φυτέψουν» φωτοβολταϊκά συστήματα, λανσάρουν στην τραπεζική αγορά το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές τράπεζες. Ρόλο πρωταγωνιστή διεκδικεί η ΑΤΕ, μέσω του προγράμματος Leasing, για επενδύσεις επαγγελματιών αγροτών στα φωτοβολταϊκά.
Τα αποκαλυπτήρια του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος της ATE Leasing για επενδύσεις επαγγελματιών αγροτών σε φωτοβολταικά έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Π. Παραδείσης μιλώντας στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον κ. Παραδείση, το πρόγραμμα καλύπτει το 85% του συνόλου της επένδυσης και σχεδόν το 100% του κόστους του εξοπλισμού. Το κόστος της επένδυσης για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 100 ΚW υπολογίζεται μεταξύ 280.000 και 305.000 ευρώ. Βέβαια, οι αγρότες έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε επενδύσεις μικρότερου ύψους.
Η διάρκεια του δανείου θα είναι από 8 έως 15 έτη, ενώ όσον αφορά το επιτόκιο με τους σημερινούς όρους διαμορφώνεται στο 8,5%. Ωστόσο, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΕLeasing, μέχρι το τέλος του έτους που θα αρχίσει να «τρέχει» στην πράξη το πρόγραμμα και αναλόγως με τις συνθήκες που θα επικρατούν στην διατραπεζική αγορά, το εν λόγω επιτόκιο μπορεί να αναδιαμορφωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages