Καταπέλτης η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία Ιωάννου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Καταπέλτης η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία Ιωάννου

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της ιατροδικαστικής έκθεσης για τα θανατηφόρα χτυπήματα που δέχτηκε ο δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου τον Ιανουάριο του 2009 στο γραφείο του καθήλωσαν κατά τη χθεσινή διαδικασία το ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίασε για τέταρτη ημέρα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, παρατηρήθηκε επιμονή του δράστη να χτυπά το θύμα στο κεφάλι, το οποίο έφερε τραύματα αμύνης. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο δράστης χτυπούσε το θύμα μία αριστερά και μία δεξιά, με σιδερένιο σωλήνα, χτυπήματα που δείχνουν μένος.
Τον χτύπησε ακόμα και όταν το θύμα έπεσε στο έδαφος, ενώ η λέξη που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την κατάσταση του κρανίου ήταν «θρύψαλα». Χθες κατέθεσαν οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας, καθώς και ένας υπεράσπισης, ενώ έγινε επανεξέταση της χήρας Ιωάννου και του δικηγόρου κ. Βαρβαρίγου.
«Φοβισμένος»
Χθες ως πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Αδαμόπουλος, ο έτερος πελάτης του θύματος που είχε επιταγές του Βορειοηπειρώτη κατηγορούμενου και της είχε δώσει στο δικηγόρο Σπ. Ιωάννου. Κατά την κατάθεση παρατήρησε μόνο ότι σε μια συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενο του είπε να απευθυνθεί στο δικηγόρο του για να λυθεί το θέμα. Για το δεύτερο κατηγορούμενο, τον υπήκοο Αλβανίας, σημείωσε πως ήταν εργατικός και φιλήσυχος.
Ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (για τον οποίο από συγγενείς και φίλους του θύματος είχαν αφεθεί υπόνοιες για το πώς βρέθηκε το βράδυ της επίθεσης και στο γραφείο του Ιωάννου και στο νοσοκομείο) κατέθεσε ότι το μοιραίο βράδυ περνούσε έξω από το γραφείο του δικηγόρου, είδε κόσμο και έμαθε τι συνέβη. Από ενδιαφέρον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με τους άλλους, παρά το γεγονός ότι δε διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Σπ. Ιωάννου. Στο Ακτινολογικό πήγε, όταν ζητήθηκε βοήθεια από τους νοσοκόμους. Εκεί, όπως σημείωσε, ο φίλος του θύματος με καθοδήγηση του αστυνομικού υποδιευθυντή τον ρωτούσε ποιος το έκανε, αλλά, κατ’ εκτίμησή του, ούτε να μιλήσει μπορούσε ούτε να κάνει νεύματα.
Ο Κ. Θεοδωρόπουλος αρνήθηκε ότι κατά τη διάρκεια που ήταν στο νοσοκομείο μίλησε στο κινητό του τηλέφωνο λέγοντας σε κάποιον ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως κατέθεσε την πρώτη ημέρα της δίκης η χήρα Ιωάννου. Τέλος, δήλωσε ότι γνωρίζει και τους δύο κατηγορούμενους, ενώ είχαν καθίσει κάποιες φορές για καφέ.
Ο κ. Νικόλας Χρυσανθακόπουλος, ιδιοκτήτης καφετέριας κοντά στα Δικαστήρια και το γραφείο του θύματος, κατέθεσε ότι το βράδυ της επίθεσης ο ίδιος απουσίαζε στην Αθήνα. Ωστόσο, η Αστυνομία παρέλαβε από το κατάστημά του όλο το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες, από το οποίο, όμως, δε φάνηκε κάτι. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι πήγαιναν στο κατάστημά του, όπως και το θύμα. Μάλιστα, είπε ότι ο Βορειοηπειρώτης έκλεινε πολύ συχνά τα ραντεβού του, ως εργολάβος, στο μαγαζί του. Σε μια από αυτές τις επισκέψεις τού είχε πει ότι έχει πρόβλημα με το σπίτι του και αν μπορεί να τον βοηθήσει οικονομικά. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν το έκανε, διότι δε γνώριζε το Βορειοηπειρώτη τόσο καλά. Επίσης, κατέθεσε ότι τον τελευταίο καιρό έβλεπε ταραγμένο και φοβισμένο και τον Σπ. Ιωάννου, όμως δεν του είπε ποτέ τι προβλήματα αντιμετωπίζει, ενώ έμαθε από άλλο άτομο ότι είχε ζητήσει προστασία.
Για το χαρακτήρα του κατηγορούμενου Βορειοηπειρώτη, είπε ότι οι Αλβανοί τον σέβονταν και πως, όταν προφυλακίσθηκε, οι περισσότεροι έλεγαν ότι τον έκλεισαν μέσα επειδή είχε κάνει μήνυση για τοκογλυφία στον κ. Φωτεινόπουλο που είχε τις επιταγές.
Τέλος, αφηγήθηκε περιστατικό δύο μέρες μετά την επίθεση στο δικηγόρο, σύμφωνα με το οποίο πήγαν στην καφετέρια αστυνομικοί. Εκεί ήταν και ο κατηγορούμενος Βορειοηπειρώτης, αλλά, όπως είπε ο μάρτυρας, ούτε ξαφνιάστηκε ούτε ανησύχησε.
«Είπες το όνομά μου»
Καταθέτοντας ο κουμπάρος του Βορειοηπειρώτη κατηγορούμενου Κωνσταντίνος Φρέσκος, είπε ότι γνωρίζονται 8 χρόνια, ενώ έχουν και οικονομικές συναλλαγές. Συνολικά τον έχει δανείσει περίπου 250.000 ευρώ, αλλά δεν του τα έχει επιστρέψει όλα. Μάλιστα, είπε ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος του ζήτησε να προχωρήσει στην προσημείωση του σπιτιού του, για να μη θεωρήσει ότι δε θα του επιστρέψει τα χρήματα.
Συνεχίζοντας την κατάθεση είπε ότι είχε ακούσει κι αυτός ότι ο κουμπάρος του έπαιζε στο καζίνο, αλλά ούτε τον είχε δει ούτε του είχε πει τίποτα, ενώ κατέθεσε ότι μία μέρα μετά την επίθεση, δέχτηκε γραπτό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έδειξε στην Αστυνομία, ότι και αυτός θα πάθει τα ίδια με το δικηγόρο. Τις επόμενες μέρες από την επίθεση και οι δύο μαζί πήγαν στην Κορυτσά για δουλειά. Επιστρέφοντας άκουσε στο τηλέφωνο τον κουμπάρο του να μιλάει με την Αστυνομία της Κυπαρισσίας και να τους λέει ότι επιστρέφει από την Αλβανία και μόλις φθάσει θα πάει, όπως και έγινε.

Με πληροφορίες απο τις 'Ελευθερία' και 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages