Πολυτέλεια θεωρούν το αγαθό της Υγείας ορισμένοι... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Πολυτέλεια θεωρούν το αγαθό της Υγείας ορισμένοι...

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ τις δηλώσεις στην εφημερίδα 'Ελευθερία' ότι «Επικίνδυνη πολυτέλεια σε μια εποχή οικονομικής ανέχειας» χαρακτηρίζει την ύπαρξη δύο νοσοκομείων στη Μεσσηνία ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Καλαφάτης μιλώντας στην «Ε», παρατήρησε ότι κανένα από τα δύο δεν είναι νομαρχιακού επιπέδου.
Ξεκαθαρίζοντας ότι μιλά ως απλός γιατρός και όχι ως διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο Γ. Καλαφάτης προτείνει να καταργηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και να περιοριστεί σε ένα ενισχυμένο, πολυδύναμο, Κέντρο Υγείας ώστε το προσωπικό του να στελεχώσει με επάρκεια το ίδρυμα της Καλαμάτας -«οι αρμόδιοι θα πρέπει να αποφασίσουν σύντομα, πριν συμβούν ανεπανόρθωτες καταστάσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά. Εκφράζει μάλιστα τη θέση ότι «οι συνεχείς περικοπές των εφημεριών, λόγω της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και της εμπλοκής του ΔΝΤ, έχουν καταστήσει την εφημερία οριακά ασφαλή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και πρακτικά αδύνατη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
Ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου επικρίνει τους πολιτικούς της Μεσσηνίας οι οποίοι, διαχρονικά όπως λέει, συντηρούν στο νομό μας δύο ελλιπούς στελέχωσης νοσηλευτικά ιδρύματα, αναλογιζόμενοι ενδεχομένως μόνο το πολιτικό κόστος.
«Ας κατανοήσουν οι ιθύνοντες ότι ο μόνος τρόπος βελτίωσης του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό μας είναι να περιοριστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο ρόλο ενός ενισχυμένου πολυδύναμου Κέντρου Υγείας με ταυτόχρονη απόσπαση του μεγαλύτερου μέρους των γιατρών του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αυτό θα βοηθούσε στην ασφαλέστερη, ίσως και πλήρη, λειτουργία του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και στην καλύτερη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών από την περιοχή της Τριφυλίας, αλλά και από ολόκληρο το νομό» λέει ο Γ. Καλαφάτης. Αυτά ως απόσπασμα του ρεπορτάζ...
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Με όλο το σεβασμό κ. Καλαφάτη 1ον δεν ζείτε στην περιοχή μας που ιδίως τώρα το καλοκαίρι συγκεντρώνει πάνω απο 40.000 κόσμο εξυπηρετώντας επισκέπτες και τους γείτονες της Ηλείας ώστε να γνωρίζετε τις πραγματικές ανάγκες, 2ον όταν χαρακτηρίζετε ως "επικίνδυνη πολυτέλεια" η ύπαρξη 2 Νοσοκομείων μήπως λησμονείται ότι η ΥΓΕΙΑ είναι αγαθό και δικαίωμα του πολίτη και συνεπώς όχι πολυτέλεια; Πολυτέλεια είναι οι προκλητικοί διαγωνισμοί στα νοσοκομεία με υπερτιμολογήσεις και η έλλειψη αναλώσιμων υλικών στα ιδρύματα, και 3ον για να τελειώνουμε: το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θεμελιώθηκε, χτίστηκε, εξοπλίστηκε, λειτούργησε με δωρεές πολιτών και η Πολιτεία ως όφειλε απλά πρόσθεσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επομένως όσοι προμελετούν σενάρια για άγνωστους λόγους περί του ρόλου του θα διαψευστούν οικτρά και πλανώνται επίσης οικτρά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages