Κόβεται το εφάπαξ σε δημοσίους υπαλλήλους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Κόβεται το εφάπαξ σε δημοσίους υπαλλήλους

5/6/2010
ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο δεν υπάρχει εφάπαξ όταν όλοι πληρώνουν περίπου το ίδιο και ιδίως όσοι ασχολούνται στο δημόσιο τομέα. Διότι με τα εφάπαξ και τις εθελούσιες εξόδους, η χώρα βρέθηκε σε αδιέξοδο. Διότι δεν μπορεί σε αυτή την χώρα αυτός που εργάστηκε στην οικοδομή για 40 χρόνια να λαμβάνει 720 ευρώ με το επικουρικό και με το ζόρι και ο άλλος που ήταν σε μια...καρέκλα να ειστράττει εφάπαξ 100.000 ευρώ. Αυτό ειναι κοινωνική αδικία και χάσμα!
Ετσι σε δραματικό τόνο ήταν οι σημερινές δηλώσεις του Διευθυντή του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, που καταγράφουν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στο δημόσιο τομέα και τον ορατό κίνδυνο να μείνουν χωρίς εφάπαξ αρκετοί υπάλληλοι. Χιλιάδες φαίνεται πως θα φύγουν με άδεια χέρια από τους 140.000 που θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη τριετία, ενώ τουλάχιστον 2 χρόνια η αναμονή για 20.000 υπαλλήλους που έχουν ήδη καταθέσει τα χαρτιά τους. Μακάρι για το ΔΗΜΟΣΙΟ να καταργηθεί το εφάπαξ και να αρθεί η μονιμότητα....

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αυτός ο λαϊκιστής πού έγραψε τό άρθρο, ξέχασε νά σημειώση ότι τά χρήματα τού "εφ' άπαξ", έχουν ήδη εισπραχθή από τόν ασφαλιστικό φορέα κατά τήν διάρκεια όλων τών ετών τής εργασίας τού εργαζομένου. Είναι, δηλαδή, χρήματα πού ο εργαζόμενος ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ μέ τίς εισφορές του, αλλά κατά "μαγικό τρόπο" δέν υπάρχουν στά ταμεία... Οπότε (ο συντάξας τό κείμενο) ή είναι παπαγαλάκι ολκής ή απλώς άμυαλος.
Γιά νά μάθη νά μήν ξερνάη χολή,
τού αφιερώνω τό κλιπάκι τού Mr Freeman "Όλοι σας μισείτε ο ένας τόν άλλο" http://www.youtube.com/watch?v=T0m4096SxPk

Γιώργος Παπουτσής

Pages