Ικανοποιητική η πρόοδος του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας–Πελοποννήσου –Ιονίων Νήσων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ικανοποιητική η πρόοδος του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας–Πελοποννήσου –Ιονίων Νήσων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Επιτροπή Παρακολούθησης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων στην Αρχαία Ολυμπία. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Φώτης Χατζημιχάλης, ο οποίος παρουσίασε το σχεδιασμό της Περιφέρειας, αλλά και την μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και τις προοπτικές που διανοίγονται στο άμεσο μέλλον.
Στα πλαίσια της παρέμβασής του ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«
Κεντρικός Στρατηγικός Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η εξασφάλιση της συνέχειας του χώρου, της ισόρροπης χωρικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και της αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών της. Σ΄αυτόν τον στόχο ενσωματώνουμε σε κάθε μέτρο, σε κάθε δράση, ως προτεραιότητα της πολιτικής μας, την πολιτική της Πράσινης Ανάπτυξης.
Η επίτευξη του Κεντρικού Στρατηγικού Στόχου της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά την περίοδο 2007 – 2013, θα πραγματοποιηθεί με την επίτευξη των ειδικών επί μέρους στόχων, οι οποίοι αντιστοιχούν σε τέσσερις Άξονες Προτεραιότητας του Προγράμματος, οι οποίοι στηρίζονται σε πόρους συνολικής δαπάνης 417 εκατ. Ευρώ, από την οποία η συγχρηματοδοτούμενη ανέρχεται σε 391 εκατ. Ευρώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages