Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στη Μεσσηνία θέλει το Επιμελητήριο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στη Μεσσηνία θέλει το Επιμελητήριο

Την πρωτοποριακή πρόταση να μεταστεγαστεί το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας στις εγκαταστάσεις του Α ΤΕΙ Καλαμάτας καταθέτει στην υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, στον πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας Γ. Ζέρβα και τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Καλαμάτας Ανδ. Κανάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτος.
Όπως τονίζει, στο πλαίσιο του νέου χωροταξικού σχεδιασμού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα γίνουν σαρωτικές αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με συγχώνευση τμημάτων ή σχολών ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου ή ενσωμάτωση μέρους ενός ΑΕΙ ή ΤΕΙ σε άλλο ή και κατάργηση σχολών με μηδενικό δείκτη προτίμησης των υποψηφίων κ.ο.κ.
Στο πλαίσιο αυτό, η υλοποίηση του οποίου αναμένεται μέχρι το 2012, μελετάται η ένταξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (ΓΠΑ) ως διακριτής σχολής στο ΕΜΠ, με το αιτιολογικό ότι, αν και διαθέτει πληθώρα τμημάτων, χορηγεί ένα μόνο πτυχίο, αυτό του γεωπόνου.
Ακολούθως, αντιπροτείνει ότι, αντί να μετατραπεί το ΓΠΑ σε μία συγκριτικά υποβαθμισμένη σε κύρος σχολή του ΕΜΠ, θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί περαιτέρω επ’ ωφελεία του πρωτογενούς τομέα, τον οποίο μπορεί να υποστηρίξει με νέες σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις. Προϋπόθεση για μια τέτοια ανάπτυξη είναι να συνδεθεί στενά με τον πρωτογενή τομέα, που προϋποθέτει τη μετεγκατάστασή του εκτός Αθηνών σε περιοχή με ανεπτυγμένο και σημαντικό πρωτογενή τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages