Ερχεται ο 'θάνατος του Εμποράκου' στην τοπική αγορά; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ερχεται ο 'θάνατος του Εμποράκου' στην τοπική αγορά;

9/6/2010
ΣΕ απόγνωση βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος της Κυπαρισσίας θυμίζοντας τον 'Θάνατο του Εμποράκου' με την ύφεση να επικρατεί στην αγορά πέρα απο τον ψυχολογικό πόλεμο που διεξάγουν τα μέσα ενημέρωσης για την 'κρίση' τώρα κυριαρχούν οι αντικειμενικές δυσκολίες. Το κοινό δεν αγοράζει πλέον με την ίδια καταναλωτική συνήθεια όπως παλιά όπως ομολογούν οι έμποροι.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σπύρος Χηνόπουλος τόνισε ότι "είναι δύσκολη η κατάσταση η οποία είχε να κάνει με τον ψυχολογικό τομέα στο κοινό και τώρα έχει να κάνει με τις αντικειμενικές δυσκολίες και τώρα βλέπουμε μια μείωση της αγοραστικής δύναμης" ενώ η κα Δέσποινα Ασημακοπούλου πρόσθεσε ότι "όποιος θέλει να ψωνίσει και έχει κάποια ανάγκη το πράττει και όχι να αγοράσει απο διάθεση όπως συνέβαινε παλιότερα οπότε απο εκεί υπάρχει μεγάλη απώλεια τζίρου". Οι αναφορές για το 'θάνατο του εμποράκου' και όπως αναφέρει η κα Ασημακοπούλου "προτιμώ να μην το σκέφτομαι γιατί θα πάθω εγκεφαλικό, πιστεύω ότι είναι ένα άσχημο όνειρο και δεν θα πάμε καλύτερα ως εμπορικός κόσμος, οπότε επειδή δεν θα μας δώσουν συντάξεις σκέφτηκαν ένα τρόπο να πεθάνουν όλους τους εμπόρους'.

Αρκετοί εκτιμούν ότι "όταν έχουν μειωθεί οι μισθοί κατά 20% στο Δημόσιο αυτό σίγουρα μεταφέρεται στην αγοραστική δύναμη του καταναλωτή λειτουργώντας ως αλυσίδα" και συμπληρώνουν ότι "δεν γνωρίζουμε αν έρθει τελικά ο θάνατος του εμποράκου" όπως επισημαίνει η κα Βιβή "καθώς το εμπόριο αρρωσταίνει αλλά δεν πεθαίνει απλά γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι αρκετά τραγική και φυσικά είναι ο πρώτος κλάδος που έχει πληγεί με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί" για να υπογραμμίσει ότι "αναγκαστικά έχουμε χαμηλώσει τις τιμές και πολλές φορές έχουμε μηδενικό κέρδος προκειμένου να μην μεινει εμπόρευμα στο μαγαζί και να καταφέρουμε να φέρουμε καινούργια είδη για να παραμείνει το ενδιαφέρον του αγοραστή αμείωτο'. Καταλήγοντας τονίζουν ότι 'για να μειωθεί το κόστος πρέπει να μειωθούν τα κόστη όπως για παράδειγμα το ΙΚΑ, η φορολογία, οι ΔΕΚΟ, τα ενοίκια σίγουρα θα είχαμε διαφορετικό κλίμα, πιστεύουμε δε ότι αν δεν τονωθεί η αγορά θα βρεθούν στο δρόμο πάνω απο 2 εκ. κόσμος και ας πάνε να εισπράξουν απο τους Κινέζους, τις λαικές και τους πλανόδιους καθώς τα έσοδα για κράτος και Δήμους θα είναι πενιχρά σε τελευταία κατάληξη΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages