Η τρομοκρατία, τα λατομεία και τα Φιλιατρά έχουν σχέση; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Η τρομοκρατία, τα λατομεία και τα Φιλιατρά έχουν σχέση;

ΜΕΧΡΙ και τα Φιλιατρά ακούμπησε η.....τρομοκρατία όπως είχε αναφερθεί παλιότερα για το οπλοστάσιο των τρομοκρατών που μπορεί να ακουγόταν ως φήμη και ως ένδειξη αλλά τελικά είναι γεγονός. Τα ευρήματα τον τελευταίο μήνα των ειδικών μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. (σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) από εκατοντάδες λατομεία και εταιρείες προμήθειας εκρηκτικών σε όλη τη χώρα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά. Το έναυσμα γι΄ αυτή την πολυήμερη έρευνα έδωσε μια λίστα 13 εγκαταστάσεων με εκρηκτικά που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου ως μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Κωνσταντίνου Γουρνά στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με πυροτεχνουργούς . και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζήτησαν σε όλη την Ελλάδα αφύλακτους χώρους αποθήκευσης εκρηκτικών, τους οποίους εντοπίζουν και εποπτεύουν ομάδες ενόπλων προκειμένου να κατασκευάζουν βόμβες μεγάλης ισχύος. Και οι αστυνομικοί βρέθηκαν προ (ανησυχητικών) εκπλήξεων.
Η υπόθεση με τον κύκλο των χαμένων εκρηκτικών θεωρείται άκρως σοβαρή. Ηδη συνεχή ενημέρωση για τα δεδομένα της έρευνας είχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρης Οικονόμου. Στενοί συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη έκαναν λόγο στο «Βήμα της Κυριακής» για «ένα απέραντο ξέφραγο αμπέλι...εκρηκτικών ικανών να τινάξουν όλη την Ελλάδα στον αέρα. »! Από την έρευνα συντάχθηκαν τουλάχιστον 40 δικογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών λατομείων και εταιρειών για πλημμελή ή ανύπαρκτη φύλαξη δεκάδων τόνων εκρηκτικών, ενώ στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν οκτώ άτομα.
Φιλιατρά και Πέρα Λάκκος
Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση εντοπίστηκε στην Κοζάνη. Σε υπαίθρια αποθήκη εταιρείας διακίνησης εκρηκτικών βρέθηκε ποσότητα 15 τόνων ΑΝFΟ και 500 κιλών ζελατοδυναμίτιδας για τις οποίες δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο φύλαξης. Επίσης η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών χωρίς καμιά ασφάλεια σε χώρο εξόρυξης αδρανών υλικών στη θέση Αγκινάρα- Προφήτη Ηλία, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, που βρισκόταν στη λίστα των λατομείων του «Επαναστατικού Αγώνα». Εκεί κατασχέθηκαν περίπου 25 κιλά ΑΝFΟ και αμμωνίτη που είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί κυρίως η συγκεκριμένη οργάνωση. Κοντά σε αυτό το λατομείο διέμεναν οι κάτοχοι των πλαστών ταυτοτήτων (στα ονόματα Γριβοκωστόπουλος και Μανδαλώζης) που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν την περίπτωση αυτό το λατομείο να ήταν ο χώρος από τον οποίο έκλεβε εκρηκτικά ο «Επαναστατικός Αγώνας» και κατασκεύαζε τις βόμβες μεγάλης ισχύος που χρησιμοποίησε στις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις.
Ο υπεύθυνος του λατομείου ανέφερε στο «Βήμα της Κυριακής» ότι « τους τελευταίους μήνες δεν υπήρχε λατομική δραστηριότητα λόγω διενέξεων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Και έτσι μας είχε μείνει μια σχετικά μικρή ποσότητα εκρηκτικών. Στις 28 Μαΐου έφθασε ξαφνικά στο λατομείο μεγάλη ομάδα αστυνομικών και βρήκε τα εκρηκτικά σε μια άκρη του λατομείου. Ποτέ δεν μου είπαν πώς και γιατί πραγματοποίησαν αυτό τον έλεγχο...».
Η ΕΛ.ΑΣ. είχε τα τελευταία χρόνια σειρά πληροφοριών ότι μέλη ενόπλων οργανώσεων παρακολουθούν το σύστημα διακίνησης και αποθήκευσης εκρηκτικών σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσουν τα ευάλωτα σημεία και να κλέψουν μεγάλες ποσότητες. Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν σειρά πληροφοριών ότι οι υπεύθυνοι αυτών των εταιρειών στις περισσότερες περιπτώσεις κλοπής εκρηκτικών αποφεύγουν να ενημερώσουν τις διωκτικές αρχές προκειμένου να μην τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες και τους καταλογιστούν πρόστιμα για την πλημμελή φύλαξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages