Στο...ψυγείο οι μισθοί για 3 χρόνια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Στο...ψυγείο οι μισθοί για 3 χρόνια

30/6/2010
Θύελλα προκαλεί η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα επιβάλει τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι ισχυρές αντιδράσεις που προκαλούν στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στο ίδιο το κόμμα οι ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις την εξανάγκασαν σε μετάθεση κατά τουλάχιστον έναν μήνα της ψήφισης των σχετικών ρυθμίσεων, σε ξεχωριστό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από Τμήμα Διακοπών της Βουλής.
Η ΓΣΕΕ θεωρεί «αιτία πολέμου» το πάγωμα των μισθών, αλλά είναι άγνωστο πώς θα υποδεχτεί την ανακοίνωση που προτίθεται να κάνει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την έναρξη της σημερινής συζήτησης στην αρμοδία Κοινοβουλευτική Επιτροπή της συζήτησης επί του Ασφαλιστικού, ότι θα μεταθέσει την ψήφιση των ρυθμίσεων για τις εργασιακές σχέσεις για μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων- διάλογος που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα.
Ο κ. Λοβέρδος, που εκτελεί σχετικές οδηγίες του Πρωθυπουργού, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε σύσκεψη που προηγήθηκε της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, αναμένεται να δεσμευτεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ότι θα εντάξει στο αυτόνομο πλέον νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, όσες αλλαγές συμφωνήσουν κατά τον διάλογο εργοδότες και εργαζόμενοι, και θα προσθέσει ότι για όσες ρυθμίσεις δεν υπάρξει συμφωνία, θα αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη να τις εντάξει με δική της πρωτοβουλία στο νομοσχέδιο.
Η απόφαση της κυβέρνησης για αναβολή της ψήφισης των αλλαγών στο Εργασιακό ως διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου εκτιμάται ως παραχώρηση τόσο προς τη ΓΣΕΕ όσο και προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αντιδρούν έντονα στις επερχόμενες αλλαγές, τις οποίες θεωρούν ότι αφίστανται των θέσεων και των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ. Οπως διεφάνη χθες και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στο ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής για το περιεχόμενο τόσο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου όσο και των ρυθμίσεων που επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις. Ο κ. Λοβέρδος επικρίνεται ιδιαίτερα για τις συνεχείς παλινωδίες του στο Εργασιακό, το οποίο αρχικά είχε δηλώσει ότι θα περάσει υπό τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα το εντάξει υπό μορφή διάταξης ή διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, και τώρα γνωστοποιείται, μέσω διαρροών, ότι θα φέρει ξεχωριστό νομοσχέδιο ύστερα από έναν τουλάχιστον μήνα για να το ψηφίσει σε Τμήμα Διακοπών της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages