Νέα σελίδα για το γαλάζιο κόμμα αναφέρει ο Μαντάς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Νέα σελίδα για το γαλάζιο κόμμα αναφέρει ο Μαντάς

29/9/2010
ΔΗΛΩΣΕΙΣ για το 8ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ έκανε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς ο οποίος σε ερώτησή μας τόνισε ότι "Πέντε χιλιάδες περίπου σύνεδροι κι άλλοι δύο χιλιάδες παρατηρητές συμμετείχαν μαζικά στις εργασίες του Συνεδρίου του κόμματος μας. Το 8ο Τακτικό Συνέδριο που μόλις χθες ολοκληρώθηκε, θα μείνει στην ιστορία, ως ένα από τα πλέον σημαντικά συνέδρια της παράταξης. Ένα συνέδριο σταθμός για την πορεία του κόμματος στο μέλλον. Εννέα μήνες έπειτα από την συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές και επτά μήνες έπειτα από την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος, σε αυτό το Συνέδριο μπήκαν οι βάσεις τόσο σε πολιτικό όσο και οργανωτικό επίπεδο για την αρχή μιας νέας αφετηρίας για την παράταξη.
Ο Πρόεδρος, προσδιόρισε με σαφήνεια τη νέα ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, που είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός.
Με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό η Νέα Δημοκρατία, καταθέτει πρόταση ανατροπής του υφιστάμενου χρεοκοπημένου μοντέλου της μεταπολίτευσης, καλεί τον ελληνικό λαό σε ένα κίνημα Ελπίδας για την ανασύνταξη της χώρας και αναδεικνύει τον τρόπο για την ανάδειξη της πολιτικής σε κορυφαίο εργαλείο ανάπτυξης και τοποθέτηση της, ψηλά στη συνείδηση των πολιτών.
Σε οργανωτικό επίπεδο, οι αλλαγές που προέκυψαν στο καταστατικό του κόμματος αποτελούν συνέχεια της δέσμευσης του Προέδρου μας για ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, με τη συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας, με τη πάταξη των μηχανισμών, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια απέτρεπαν τους πολίτες από την συμμετοχή τους στην πολιτική.
Η εκλογή του Προέδρου του κόμματος, της ΟΝΝΕΔ, των προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. από την βάση, η αύξηση των αιρετών της νέας πολιτικής επιτροπής καθώς και οι ποσοστώσεις ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού της οργάνωσης, είχαν ως αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να έχουμε περίπου 80% ανανέωση προσώπων σε όλες τις διοικήσεις του κομματικού μηχανισμού. Σημαντικές αλλαγές όπως η θέσπιση έως δύο αντιπροέδρων του κόμματος, το δημοψήφισμα στα μέλη, προκειμένου να επιλέξουν - προτείνουν υποψηφίους βουλευτές στις εκάστοτε εθνικές εκλογές, αποτελούν υλοποίηση της δέσμευσης του Προέδρου για ένα κόμμα ευρωπαϊκό, εναρμονισμένο στις απαιτήσεις των καιρών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages