Πειθαρχικές διώξεις για το λιμάνι της 'Αρκαδιάς' - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πειθαρχικές διώξεις για το λιμάνι της 'Αρκαδιάς'

Την πειθαρχική δίωξη 3 μηχανικών - στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για παράβαση των υπαλληλικών τους καθηκόντων στο έργο της βελτίωσης του λιμανιού της Κυπαρισσίας, προτείνουν με έκθεσή τους οι επιθεωρητές ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.
Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης με έγγραφό του τούς είχε καλέσει σε έγγραφη απολογία (η προθεσμία παρήλθε το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου). Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος μηχανικό της Διεύθυνσης Δημοσίων Εργων και σήμερα διευθυντή του γραφείου του υπουργού Υποδομών Γιώργο Κωστόγιαννη, τον προϊστάμενο της ΔΕΚΕ Γιώργο Παπαηλιού και το μηχανικό της ίδιας υπηρεσίας Μιχάλη Σμυρνιώτη.
Σύμφωνα με τις κλήσεις σε απολογία από τον κ. Χατζημιχάλη, όπου επισημαίνεται ότι μετά από έλεγχο που διενήργησαν επιθεωρητές στη ΔΕΚΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου προτείνεται η πειθαρχική τους δίωξη, αναφέρεται χαρακτηριστικά: Για τον κ. Κωστόγιαννη, γιατί σύμφωνα με νόμο του 2007, «παραβήκατε τα υπαλληλικά σας καθήκοντα, επειδή δε μεριμνήσατε ως πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής των εργασιών του έργου “Βελτίωση λιμένος Κυπαρισσίας“ κατά παράβαση διατάξεων του Π.Δ. 609/85, για την προσωρινή παραλαβή του, ενώ έχουν παρέλθει 6 μήνες από τη βεβαιωμένη περάτωσή του (9/12/2008). Η τελική επιμέτρηση υποβλήθηκε την 29η - 12 - 2008 και ο χρόνος εγγύησης έληξε 9/3/2010». Για τους κυρίους Παπαηλιού και Σμυρνιώτη, γιατί σύμφωνα με νόμο του 2007, «παραβήκατε τα υπαλληλικά σας καθήκοντα (ο δεύτερος ως αναπληρωτής επιβλέπων
μηχανικός του έργου), επειδή δεν ελέγξατε το 14ο λογαριασμό που υποβλήθηκε την 5/11/2008 από τον ανάδοχο του έργου.

Πηγή: 'Ελευθερία΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages