Δύο σημαντικά έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Δύο σημαντικά έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Ένα βήμα ακόμη προς την υλοποίηση του στόχου για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την υποστήριξη έργων και δράσεων που μπορούν άμεσα να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν, αποτελεί η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη για την ένταξη δύο έργων στον Άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 -2013». Πρόκειται για το «Υπαίθριο μουσείο κεντρικού τμήματος της Ρωμαϊκής Έπαυλης Ηρώδου του Αττικού στη Λουκού Αρκαδίας», προϋπολογισμού 4.298.000 ευρώ, και το «Μέγαρο Χορού Καλαμάτας», που ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4.500.000€.
Το Υπαίθριο Μουσείο στη Λουκού Αρκαδίας αποτελείται από ένα στέγαστρο που καλύπτει επιφάνεια 4.796 m2 , το οποίο θα προστατεύσει το συγκρότημα της ρωμαϊκής έπαυλης του Ηρώδου του Αττικού που έχει κατασκευαστεί σε διαδοχικά διαστήματα από τον 1ο μέχρι τον 6ο αιώνα μ.Χ. και αποτελεί μία από τις λίγες ανασκαμμένες ρωμαϊκές επαύλεις στον ελληνικό χώρο, εξασφαλίζοντας τις συνθήκες που είναι αναγκαίες για τη δημιουργία ενός οργανωμένου επισκέψιμου χώρου.
Το αντικείμενο της κατασκευής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας αναφέρεται στην ολοκλήρωση του κτιρίου το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Διεθνούς Κέντρου Χορού, καθώς και των εκδηλώσεων που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά και θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί περιστασιακά ως Συνεδριακό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages