Εφ όλης της ύλης απαντήσεις για έργα στη Μεσσηνία απο τον Χαλκίδη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Εφ όλης της ύλης απαντήσεις για έργα στη Μεσσηνία απο τον Χαλκίδη

Σε περιοδεία στο Νομό Μεσσηνίας βρέθηκε την Τετάρτη,, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, συνοδευόμενος από τον π. Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη και στελέχη του Τομέα όπως η κα Μπέσσυ Πλέτσα απο την Κυπαρισσία, προκειμένου να ενημερωθεί από τους φορείς του Νομού σχετικά με την εξέλιξη των αναπτυξιακών έργων στην περιοχή. Επισκέφτηκε, τη Νομαρχία Μεσσηνίας, τον Δήμο Καλαμάτας, καθώς και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).
Στην επίσκεψή του στη Νομαρχία Μεσσηνίας, ο κ. Χαλκίδης συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ε.Ν.Α.Ε.) και Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκο, διαπίστωσε το πραγματικά σημαντικό και πολύπλευρο έργο της Νομαρχίας και τόνισε, για άλλη μια φορά, την ανάγκη να επανέλθει η χρηματοδότηση της Νομαρχίας, τουλάχιστον, στα επίπεδα που είχε επιτύχει η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Δράκος έθεσε επιτακτικά το θέμα της κατασκευής της Ιονίας Οδού και συγκεκριμένα του τμήματος Κόρινθος - Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε η Νέα Δημοκρατία με την «Ολυμπία Οδός». Ειδικά για τα, περίπου, 5 χλμ. στην περιοχή Καϊάφα συμφωνήθηκε ότι -λόγω του φυσικού κάλους- η μηδενική λύση, δηλαδή η επάνοδος της χάραξης στην υφιστάμενη οδό, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Κατά τη συζήτηση, επισημάνθηκε ότι προτεραιότητα του Νομού αποτελεί και η ομαλή χρηματοδότηση της Εθνικής Οδού Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε η Νέα Δημοκρατία με τη «Μωρέας» και η διατήρηση του σημερινού ικανοποιητικού ρυθμού υλοποίησης.
Ο κ. Δράκος τόνισε ότι προτεραιότητα της Νομαρχίας είναι η κατασκευή νέου Οδικού Δικτύου «Γαργαλιάνοι – Ρωμανός» προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ και «Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος» προϋπολογισμού 110.000.000 ευρώ, η ταχύτερη Κατασκευή του Φράγματος λεκάνης Φιλιατρών προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013.
Αναφέρθηκε, επίσης, σε σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την απειλούμενη κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ ’’Πάτρα-Καλαμάτα’’ και ’’Κόρινθος Τρίπολη’’ ’’Καλαμάτα –Κυπαρισσία’’, καθώς και την ανάγκη αναβάθμισης του Αεροδρομίου Καλαμάτας, με τις διαρκώς αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν με την ολοκλήρωση της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας. Ο κ. Χαλκίδης επεσήμανε ότι, επί οκτώ μήνες, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ελλιπής χρηματοδοτική ροή ενώ το Κράτος θα έπρεπε να έχει συνέχεια, η οποία σε κάθε περίπτωση να λειτουργεί προς όφελος όλης της κοινωνίας, μέσω της αποπεράτωσης των έργων. Ανέφερε, μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα της εκκρεμούς αποπληρωμής από το Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης, όπου -μετά την παραίτηση του κ. Μολυβιάτη- δεν υπάρχει αντικαταστάτης, με συνέπεια οι πόροι που προορίζονται σε πυρόπληκτους να λιμνάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε, για ακόμη μια φορά, ότι είναι επιτακτική ανάγκη το 80% του ΕΣΠΑ να κατευθυνθεί στην Περιφέρεια, όπως είχε προγραμματίσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη εφαρμογής των 23 μέτρων άμεσης ανάπτυξης, που πρότεινε ο Πρόεδρος του κόμματος, κ. Αντώνης Σαμαράς, ως μιας βιώσιμης και ρεαλιστικής πρότασης γρήγορης εξόδου από την ύφεση.
Ο κ. Χαλκίδης επισκέφθηκε, επίσης, τον Δήμο Καλαμάτας και συνεργάστηκε με τον Δήμαρχο κ. Π. Νίκα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση του Δήμου επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, καθώς δόθηκαν οι δυνατότητες να αναμορφωθεί η πόλη και να γίνουν έργα πέρα από τα συνηθισμένα, απαραίτητα για μια πράσινη πόλη, όπως το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, οι πεζοδρομήσεις, οι αναμορφώσεις πλατειών κλπ. και ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages