Νέες προσκλήσεις για το ΕΣΠΑ στη Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Νέες προσκλήσεις για το ΕΣΠΑ στη Πελοπόννησο

Με συνέπεια στο στόχο της γρήγορης υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Φώτης Χατζημιχάλης, έδωσε στη δημοσιότητα νέες προσκλήσεις για εντάξεις έργων. Πρόκειται για τρεις προσκλήσεις , οι δύο από τις οποίες αναφέρονται στον άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» με αντικείμενο την «επεξεργασία ύδατος (λύματα)» και τη «διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό)» , ενώ η τρίτη στον άξονα «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Πελοποννήσου» με αντικείμενο τους λιμένες.
Άξονας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» -Επεξεργασία ύδατος (λύματα)
Η πρόσκληση αφορά την επέκταση και αντικατάσταση δικτύων Αποχέτευσης, καθώς και την κατασκευή - αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων. Η Δημόσια Δαπάνη για τα έργα που θα ενταχθούν στην πρόσκληση αυτή φθάνει τα 14.000.000 ευρώ
Διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό)
Η πρόσκληση αφορά την κατασκευή – βελτίωση δικτύων και λοιπών υποδομών ύδρευσης σε ημιαστικά κέντρα και οικισμούς και περιλαμβάνει αναβάθμιση ταμιευτήρων συλλογής και αποθήκευσης ύδατος καθώς και λοιπές υποδομές ύδρευσης. Η Δημόσια Δαπάνη για τα έργα που θα ενταχθούν στην πρόσκληση αυτή φθάνει τα 16.500.000 ευρώ Και οι δύο προσκλήσεις απευθύνονται σε Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Άξονας «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Πελοποννήσου»-Λιμένες
Η πρόσκληση αφορά τη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης των χερσαίων ή και θαλάσσιων υποδομών σε επιβατικά κυρίως λιμάνια της Περιφέρειας και εκσυγχρονισμό ή και επέκταση των εγκαταστάσεών τους, προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητά και να αναβαθμιστεί η δυναμικότητά τους. Ακόμη μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα αναβάθμισης της χερσαίας υποδομής, για την ασφαλή προσέγγιση των πλοίων.
Η Δημόσια Δαπάνη για τα έργα που θα ενταχθούν στην πρόσκληση αυτή φθάνει τα 10.000.000 ευρώ και τελικοί δικαιούχοι μπορούν να είναι οι Διευθύνσεις Δημοσίων Έργων (Δ.Δ.Ε.) και Ελέγχου Κατασκευής Έργων (ΔΕΚΕ) της Περιφέρειας, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα αρμόδια Υπουργεία, τα Λιμενικά Ταμεία και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages