Οι μάσκες πέφτουν....όταν έρχεται ο Καλλικράτης; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Οι μάσκες πέφτουν....όταν έρχεται ο Καλλικράτης;

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ αναγνωστών δημοσιεύουμε αρκετές φορές και επειδή θέλουμε να ακούγεται η φωνή σας, παρακαλούμε τους επιστολογράφους να μην υπερβαίνουν τις 300 λέξεις για κειμενα προς δημοσίευση. Επίσης κείμενα υβριστικά ή όσα παραβαίνουν τους άγραφους και γραπτούς Νόμους δεν θα δημοσιεύονται.
Η ΣΥΝΤΑΞΗ
"ΝΑΙ. Τελικά οι μάσκες έπεσαν με την επιστολή που έστειλε στο Τύπο και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα 'ΦΩΝΗ' του σεβαστού κ. Παγάνη ως δημοτικού συμβούλου Φιλιατρών. Μόνο που ο ίδιος σε αρκετά σημεία αυτοαναιρείται επιβεβαιώνοντας την αλήθεια. Μπορει να επιτίθεται κατά του Δ.Σ. Κυπαρισσίας με τα δικά του επιχειρήματα αναγνωρίζει ομως μια αλήθεια. Γράφει λοιπόν ότι "Έκπληξη και οργή προκάλεσαν όχι μόνο στην κοινωνία των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, αλλά ολόκληρης της Τριφυλίας και πέραν αυτής τα όσα ελέχθησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας (31 Μαΐου) σε ένδειξη, άκουσον άκουσον, «διαμαρτυρίας»(!!!) για τη συμμετοχή του Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσοστόμου στη δήθεν πολική συγκέντρωση, όπως αυθαίρετα τη βάφτισαν οι ιθύνοντες της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Και βέβαια όλοι αντιλαμβανόμαστε το λόγο της αυθαιρεσίας."
Η έκπληξη ήταν η απόφαση για την δήθεν πολιτική συγκέντρωση που αυθαίρετα βάφτισαν ορισμένοι ή γιατί υπήρξε αυθαιρεσία και τι είδους ήταν αυτή; Αφού η συγκέντρωση ήταν δήθεν πολιτική τότε πως εξηγείται το παρακάτω σχόλιό του απευθυνόμενος άραγε σε ποιούς; Για τις αντιδράσεις πέραν της Τριφυλίας που αναφέρει μπορει να αναφέρει μήπως ενοχλήθηκαν κάποιες άλλες περιοχές του Νομού ή της Ελλάδος για να γνωρίζουμε τελικά.
Γράφει λοιπόν ότι ".....Νόμισαν ότι έτσι, χαρακτηρίζοντας τη ....... συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία των Φιλιατρών πολιτική θα εξέθεταν το Μητροπολίτη μας, ενώ δεν κατάλαβαν ότι εκτέθηκαν και αποκαλύφθηκαν οι ίδιοι ομολογώντας ότι ο «Καλλικράτης», καθόσον τουλάχιστον αφορά την περιοχή μας, σχεδιάστηκε παρασκηνιακά, με κριτήρια πολιτικά (κομματικά και σοβινιστικά) και όχι αυτοδιοικητικά και αναπτυξιακά, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα μάλιστα και με τις διακηρύξεις των σχεδιαστών του.".....
Δηλαδή απο τη μια ο κ. Παγάνης διαφωνεί ότι η συγκέντρωση ήταν πολιτική, αλλά παραδέχεται ευθαρσώς ότι ο Καλλικράτης σχδιάστηκε με πολιτικά κριτήρια- άρα είναι πολιτικό και κομματικό θέμα- και όχι αυτοδιοικητικά. Αρα ή εμείς δεν γνωρίζουμε Ελληνικά ή πρέπει να αμφιβαλλουμε. Εξάλλου η συγκέντρωση όχι μόνο ήταν πολιτική. Ηταν ξεκάθαρα κομματική με συμμετοχή πλειοψηφίας και ελλάσσονος μειοψηφιας. Απουσίασε η αντιπολίτευση. Αρα ήταν συγκέντρωση δημοτικών παρατάξεων που εκλέχτηκαν κάτω απο σημαία κάποιου κόμματος. Και αυτό είναι δικαιωμά τους.

Τέλος αναφέρει ότι ".....Ο Δήμαρχος της Κυπαρισσίας, όταν ανακοινώθηκε το χωροταξικό σχέδιο του «Καλλικράτη» δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι είχε ενεργήσει προς την κατεύθυνση αυτή του σχεδίου για το Δήμο Τριφυλίας και εξέφραζε συνεπώς της ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των ενεργειών του. Ποιον όμως είχε ρωτήσει; Είχε έλθει σε επαφή και συζήτηση με τους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων; Με τίνος εξουσιοδότηση ενήργησε και εξ ονόματός μας;......"
Αλήθεια αγνοεί ότι ο Δήμος Τριφυλίας είχε αναφερθεί σε ανύποπτο χρόνο και τότε οι Φιλιατρινοί δεν είχαν αντιδράσει προ Καλλικράτη και επι σχεδίου Καποδίστρια. Αλλά όταν έγιναν οι πρώτες επαφές γιατί δεν προχώρησαν όταν το Δ.Σ. Φιλιατρών "άλλαζε θέσεις σας πουκάμισα;" Η φράση δεν είναι δική μας. Προφανώς όταν τα Φιλιατρά άλλαξαν θέση 2 φορές τότε γιατί δεν εκκίνησε ο διάλογος με πρωτοβουλία δική τους; Γιατί σε μια νύχτα άλλαξαν θέσεις και τι μεσολάβησε άραγε θα μάθουμε ποτέ; Να στηριχθεί το αιτήμα τους λέμε αλλά να γνωρίζουμε ποιό απο όλα. Τελικά οι μάσκες έπεσαν. Και να είμαστε σίγουροι ότι θα πέσουν κι άλλες...
Με τιμή Ο ΤΡΙΦΥΛΙΟΣ Παν."
ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Η επιστολή του κ. Χαρ. Παγάνη ολόκληρη βρίσκεται ΕΔΩ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages