1,1 εκατ. ευρώ στα αζήτητα με αναξιοποίητα GPS - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

1,1 εκατ. ευρώ στα αζήτητα με αναξιοποίητα GPS

Τι θα γίνει με την επένδυση 1,1 εκατ. ευρώ για την πυροπροστασία, με δυνατότητα προσομοίωσης πυρκαγιάς, που δεν αξιοποιείται, μαζί με το σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων μέσω GPS, τα οποία είχε εγκαταστήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση; Τα πάντα θα κριθούν από τη στάση της Πυροσβεστικής ενώ η Περιφερειακή Ενότητα καταβάλλει προσπάθεια για την αξιοποίησή του, όπως είπε χθες στους δημοσιογράφους ο κ. Μαλαπάνης. Μέχρι τώρα, η διοίκηση της Πυροσβεστικής έλεγε ότι δεν ενδιαφέρεται για το σύστημα και ότι θα εγκαταστήσει δικό της για όλη την επικράτεια.
Ο νέος διοικητής στην Καλαμάτα μαζί με το νέο περιφερειακό διοικητή στην Τρίπολη έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον, όπως είπε ο κ. Μαλαπάνης, που δεν έχει προχωρήσει όμως μέχρι του σημείου να αξιοποιηθεί η δυνατότητα προσομοίωσης της πυρκαγιάς, άρα η πρόβλεψη της εξέλιξής της.Κατά την εκτίμηση, πάντως, του Χρ. Μαλαπάνη, δεν λείπει κάποιο από τα GPS που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση στόλου.
Για το εν λόγω θέμα είχε αφήσει υπαινιγμούς στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, προκαλώντας την οργή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Δράκου.Πάντως αν αναλογιστούμε ότι 1,1 εκατ. ευρώ εξοπλισμός μόνο για την πρώην Νομαρχία Μεσσηνίας παραμένει σε αχρηστία, μπορούμε να αντιληφθούμε τι συνέβη τις προηγούμενες δεκαετίες και η χώρα κατρακύλησε στη διεθνή ανυποληψία και τη χρεοκοπία με τους πολίτες να πληρώνουν τώρα «τα σπασμένα» ενός σπάταλου, ασυντόνιστου και αναποτελεσματικού κράτους.
εφημεριδα φωνή Θ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages