Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τις ανανεώσιμες πηγές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τις ανανεώσιμες πηγές

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε αντίθεση με τις πρακτικές του παρελθόντος, θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των επενδυτών να υλοποιήσουν εγκεκριμένα σχέδια, καλλιεργώντας ταυτόχρονα κλίμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες της Περιφέρειας». Αυτό παρατήρησε, προχθές, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε ανοικτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη, με θέμα "Προοπτικές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου".
Ο κ. Τατούλης τοποθέτησε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για την Περιφέρεια, τις επενδύσεις στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις αξιολόγησε ως βασικά εργαλεία περιφερειακής ανάπτυξης. Για τη Μεγαλόπολη ανέφερε ότι ήταν και θα παραμείνει σημαντικός ενεργειακός κόμβος για την Πελοπόννησο, καθώς ο λιγνίτης αποτελεί εθνικό ενεργειακό προϊόν, ενώ η λειτουργία της 5ης μονάδας με φυσικό αέριο θα μειώσει σημαντικά τους ρύπους.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα "Ενεργειακό μέλλον στην Πελοπόννησο", λέγοντας ότι απόφαση της Περιφέρειας είναι ο ανοιχτός διάλογος με πολίτες, θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις για να σχηματιστούν καθαρές απόψεις, που θα κατατεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στη συζήτηση μετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Ντία Τζανετέα, Ντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages