Ταύτιση απόψεων Περιφερειάρχη- Δήμου για τα έργα στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ταύτιση απόψεων Περιφερειάρχη- Δήμου για τα έργα στην Τριφυλία

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ την στενή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας στην επισκεψή του στο Φιλιατρινό φραγμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο οποίος σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών τονισε ότι «μιλάμε για τον ταμιευτήρα, το βασικό είναι και το θέμα των δικτύων, για να μπορέσει πραγματικά να παίξει ένα σημαντικό ρόλο…».
Για την επίσκεψη στον ΧΑΔΑ Φιλιατρών ο κ. Τατούλης που προηγήθηκε εξήγησε ότι: «Βρεθήκαμε εδώ για να δούμε την περιοχή και αφού συζητήσαμε, ουσιαστικά θεωρώ ότι είμαστε σε μια πολύ κοντινή λύση για να επιτύχουμε τους στόχους αυτής της πολιτικής, που εδώ και καιρό έχουμε πει και σήμερα γίνεται πολιτική, πλέον, για όλη τη χώρα, προκειμένου να υπάρξει μία προσωρινή διευθέτηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και από την άλλη μεριά να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναπλάσουμε την χωματερή και να την αποδώσουμε στους κατοίκους και το περιβάλλον».
Για το δρόμο «Γαργαλιάνοι – Ρωμανού», τον οποίο επισκέφθηκε ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, υπογράμμισε ότι αυτή την εποχή εξελίσσεται ικανοποιητικά επεξηγώντας ότι: «Κερδίσαμε αυτό το δρόμο, δε χάθηκε αυτός ο δρόμος. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα και ο ανάδοχος πολύ σύντομα θα συνεχίσει όλες τις εργασίες που απαιτούνται ώστε να είναι συνεπής με την ανάθεση της εργολαβίας».
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο δήμαρχος Τριφυλίας επιστέγασε την στενή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας ευχαριστώντας τον κ. Τατούλη για την προτεραιότητα σε έργα στην Τριφυλία έχοντας συνολική εικόνα της κατάστασης, ευχαριστώντας παράλληλα και τους δύο αντιπεριφερειάρχες, την κα Νικολάκου και τον κ. Μαλαπάνη, για τη αγαστή επαφή που έχουν σε τέτοια θέματα. Είπε ότι το φράγμα θα αποτελέσει το μέλλον της αγροτικής οικονομίας και θα ενισχύσει την τοπική μας οικονομία.
Για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Κόλλιας ξεκαθάρισε ότι : «Εμείς στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε την προσπάθεια αυτή, αναλαμβάνοντας, μεσοπρόθεσμα, το βάρος που μας αναλογεί… Τα σκουπίδια εμείς τα παράγουμε και τα σκουπίδια εμείς πρέπει να τα διαχειριστούμε!»
Για το ΧΑΔΑ των Φιλιατρών και τον μπαλοποιητή των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας υποστήριξε ότι «υπάρχουν προηγούμενες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, επανεξετάζουμε το θέμα και προσπαθούμε για την καλύτερη λύση».
Συμπερασματικά αξιοποιήθηκαν επαφές για φλέγοντα θέματα όπως η άμεση προώθηση της μελέτης για το δρόμο Φιλιατρών – Γαργαλιάνων για ένταξη στο ΕΣΠΑ, το θέμα του Βιολογικού των Γαργαλιάνων και του Λυκείου των Γαργαλιάνων. Τον κ. Τατούλη με την ουσιαστική αναφορά του στη Τριφυλία έδωσαν το παρών η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος, Τάσος Πούλος και Γιάννης Φιλντίσης, η δημοτική σύμβουλος Βιβή Παντελάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages