Απο τα Φιλιατρά με κορυφαίους ομιλητές ξεκινά η Γιορτή Καρπουζιού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Απο τα Φιλιατρά με κορυφαίους ομιλητές ξεκινά η Γιορτή Καρπουζιού

Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η ημερίδα έναρξης της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά. Οι ομιλητές είναι ανώτατα στελέχη της Anecoop, της Δευτεροβάθμιας Συνεταιριστικής Οργάνωσης της Ισπανίας με 79 Συνεταιρισμούς μέλη και εξαιρετική δραστηριότητα όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και της Ευρώπης. Η Anecoop είναι ο μεγαλύτερος φορέας εμπορίας καρπουζιού στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη εταιρεία κηπευτικών της Μεσογείου, η πρώτη εταιρεία στην εμπορία φρούτων και λαχανικών στην Ισπανία και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εσπεριδοειδών στον κόσμο. Θεωρείται μεγάλη επιτυχία για την Οργανωτική Επιτροπή της Γιορτής Καρπουζιού η παρουσία αυτών των ομιλητών στην ημερίδα σε μια περίοδο μάλιστα με μεγάλη εμπορική φόρτιση.
Συγκεκριμένα, ο Diego Gimenez, Commercial Manager (Εμπορικός Δ/ντής Anecoop) θα παρουσιάσει την Anecoop, τα προϊόντα, τις αγορές και τις τάσεις στην καλλιέργεια και την εμπορία του καρπουζιού στην Ευρώπη. Ο Pablo Mora, Quality Manager (Υπεύθυνος Ποιότητας Καρπών Anecoop) θα παρουσιάσει τα κριτήρια ποιότητας και εμπορίας καρπών καρπουζιού από την Anecoop για τις αγορές της Ευρώπης. Και οι δύο ισπανοί ομιλητές έχουν έδρα την Πολωνία στην οποία γίνονται σημαντικές εξαγωγές καρπουζιού από την Ελλάδα. Στο τέλος των εισηγήσεων θα τεθούν ερωτήσεις από το κοινό και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Τα δύο στελέχη στο διήμερο της παραμονής τους στη χώρα μας θα επισκεφθούν καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών της περιοχής. Ελπίζουμε αυτή τους η παρουσία να μην είναι μόνο μια ευκαιρία ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μέσα από την ημερίδα αλλά να δώσει και τη δυνατότητα για τη δημιουργία εμπορικών συναλλαγών.
Η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλεί τους παραγωγούς και τα στελέχη των συνεταιριστικών οργανώσεων αλλά και το κοινό να παρακολουθήσουν την ημερίδα η οποία όπως αναφέρουμε θα είναι μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages