Γαργαλιανιώτης ο 31χρονος διαδηλωτής... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Γαργαλιανιώτης ο 31χρονος διαδηλωτής...

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στο Γενικό Κρατικό Πειραιώς, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, ο 31χρονος Γιάννης Καυκάς από τους Γαργαλιάνους, που τραυματίστηκε σοβαρά, από αστυνομικούς, στα επεισόδια της προχθεσινής πορείας στην Αθήνα.
«Ο 31χρονος δάσκαλος, τραυματίας των επεισοδίων της χθεσινής πορείας Γιάννης Καυκάς, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες. Έχοντας σπουδάζει documentary photography στη Μ. Βρετανία, είχε ανοίξει πριν από λίγο καιρό ένα photoblog, στο οποίο ανέβαζε φωτογραφίες, του είδους που ονομάζουμε street photography, από τους δρόμους της Αθήνας» σύμφωνα με το newsit.gr.
Το ιατρικό ανακοινωθέν που βγήκε στις 12.30 χθες το μεσημέρι ανέφερε: «Ο τραυματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και σε καταστολή. Η κλινική του εικόνα παραμένει αμετάβλητη, ενώ η νέα εξέταση στον αξονικό τομογράφο έδειξε μια εμμονή ήπιου μετατραυματικού οιδήματος στην περιοχή του αφαιρεθέντος αιματώματος. Νέα εξέταση στον αξονικό τομογράφο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (σ.σ. χθες)».
Ο 31χρονος είναι ανιψιός του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Γιάννη Καλκαβούρα, γιος της αδερφής της γυναίκας του, και επισκεπτόταν συχνά τους Γαργαλιάνους, όπου έχει συγγενείς και φίλους. Η τοπική κοινωνία των Γαργαλιάνων είναι συγκλονισμένη αλλά προβληματισμένη και οργισμένη με τα κρούσματα αστυνομικής βίας. Όλοι προσεύχονται για την υγεία του 31χρονου και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ, καθώς και ο επικεφαλής της διμοιρίας τους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τραυματισμούς πολιτών, στην οδό Πανεπιστημίου, μεταξύ Βουκουρεστίου και Αμερικής. Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των τριών αστυνομικών, οι οποίοι εμφανίζονται σε βίντεο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, να επιδεικνύουν βάναυση συμπεριφορά και ιδιαίτερα να χτυπούν διαδηλωτή, πεσμένο στο δρόμο.
Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Χρήστο Ρέσσο, η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει αμετάβλητη και ο τραυματίας εμφανίζει «εμμονή του ήπιου μετατραυματικού εγκεφαλικού οιδήματος, όπως επίσης και παρουσία λίγων αιματηρών στοιχείων στην περιοχή του αφαιρεθέντος αιματώματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages