«Φάμπρικα» επιστροφής Φ.Π.Α. με το ελαιόλαδο! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«Φάμπρικα» επιστροφής Φ.Π.Α. με το ελαιόλαδο!

ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΝΩ Η ΕΝΩΣΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ…
«Φάμπρικα» επιστροφής Φ.Π.Α. με το ελαιόλαδο!

● ΕΧΕΙ ΑΝΑΜΕΙΞΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ;
● ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΣ;
ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ιστορία έρχεται στο φως που έχει να κάνει με «φάμπρικα» επιστροφής ΦΠΑ, μέσω πωλήσεων ελαιολάδου από ελαιοτριβεία στην ΕΑΣ σε ονόματα παραγωγών, χρήζει εξονυχιστικού ελέγχου.
Συγκεκριμένα υπάρχουν καταγγελίες ότι μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου «πέρασε» ποσότητες ελαιολάδου σε ονόματα παραγωγών με στόχο την είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ.
● Ρωτάμε ευθέως τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βασίλη Κοζομπόλη έχει σχέση με αυτό το κύκλωμα;
● Συνέπραξε ο ίδιος ή εν αγνοία του έχει γίνει συναλλαγή στο όνομά του και έχει εισπραχθεί επιστροφή ΦΠΑ;
Παράλληλα συνεταιρισμός-σφραγίδα που δεν έχει επίσημη ελαιοκομική δραστηριότητα φέρεται ότι πούλησε στην ΕΑΣ Μεσσηνίας μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου.
Και γεννιώνται ερωτήματα όπως:
● Που βρέθηκαν αυτές οι ποσότητες ελαιολάδου και ποιοι εισέπραξαν τα ποσά;
● Έγινε συναλλαγή με την ΕΑΣ από το συνεταιρισμό σφραγίδα για λογαριασμό του, για λογαριασμό παραγωγών ή κάποιου τρίτου;Όπως και να έχει το ζήτημα επειδή η «φάμπρικα» παραπέμπει στις εποχές των «πανωγραψιμάτων» για την είσπραξη επιδοτήσεων, τώρα προκύπτουν υπόνοιες για «φάμπρικες» με την επιστροφή ΦΠΑ, κάτι που αναμφισβήτητα πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος, όπως θα πρέπει να ελεγχθούν και οι οικονομικές συναλλαγές συνεταιρισμών-σφραγίδων.
Και κάτι που αφορά το λεγόμενο οικονομικό έλεγχο στην ΕΑΣ:
● Ποιος θα ελέγξει αν κατά τη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ μέσω της ΕΑΣ, διασφαλίστηκαν τα συμφέροντα και τα οικονομικά της Ένωσης ή λειτούργησε «πελατειακά» ο πρόεδρος στο πλαίσιο της… κοινωνικής πιστωτικής πολιτικής του;
Αν η διοίκηση της ΕΑΣ αδυνατεί να επιβάλλει τη διαφάνεια στη λειτουργία της, η ευθύνη όλων των μελών της είναι μεγάλη και θα πρέπει η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να πράξουν τα δέοντα για τη διασφάλιση των παραγωγών και των δημοσίων οικονομικών, την στιγμή που, ομολογημένα πλέον, η μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της Μεσσηνίας βουλιάζει οικονομικά και ο πρόεδρός της ουσιαστικά αρνείται τον πλήρη οικονομικό έλεγχο, προσπαθώντας να φορτώσει τις ευθύνες σε υπηρεσιακά στελέχη.
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages