Σκληρή κριτική Πετράκου για το...αεροδρόμιο και τις εξαγγελίες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σκληρή κριτική Πετράκου για το...αεροδρόμιο και τις εξαγγελίες

«Ή λεφτά υπάρχουν ή μας δουλεύουν ο κ. Τατούλης, ο κ. Ανδριανός και ο κ. Πρωθυπουργός»
Το Σάββατο στο Ναύπλιο οι κύριοι Παπανδρέου, Ανδριανός και Τατούλης αποφάσισαν ότι αυτό που λείπει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένα δεύτερο αεροδρόμιο στην Τρίπολη. Αυτό προφανώς για τον κ. Περιφερειάρχη ονομάζεται σωστός περιφερειακός προγραμματισμός και σχεδιασμός. Και φυσικά ο κ. Ανδριανός και ο κ. Παπανδρέου, στα πλαίσια της γνωστής πελατειακής λογικής, γιατί ίσως και να γίνουν και εκλογές, συμφώνησαν με το βαθυστόχαστο σχεδιασμό του κ. Τατούλη.
Απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόση σημασία δίνει και ο κ. Τατούλης, φυσικά ο κ. Παπανδρέου, όπως και η Ν.Δ. στο χωροταξικό σχεδιασμό και στον περιφερειακό προγραμματισμό. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι μεγάλες κουβέντες ότι η διοικητική μεταρρύθμιση θα μετατρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε κέντρο σχεδιασμού και προγραμματισμού είναι μεγάλα λόγια για να τα πιστεύουν οι αφελείς.
Την ίδια ώρα, βέβαια, ο κ. Πρωθυπουργός, μας λέει ότι λεφτά δεν υπάρχουν και καλεί το λαό να αποδεχθεί να του κόψει κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, να αυξήσει το Φ.Π.Α., να διαλυθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας και να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία για να σωθεί δήθεν η χώρα.
Πριν λίγους μήνες άλλωστε είχαμε ένα άλλο μεγάλο δείγμα σωστού προγραμματισμού και σχεδιασμού. Ο κ. Πρωθυπουργός αποφάσισε να κλείσει το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο, παρ’ ότι είχαν δοθεί 80 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του, γιατί η χώρα, είπε στους Πελοποννήσου, βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Και βέβαια, χρόνια τώρα, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στις οποίες ο κ. Παπανδρέου ήταν σημαίνων Υπουργός, δεν μπορούσαν να βρουν χρήματα για την αναβάθμιση του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας.
Τώρα μας λένε ότι έχουν χρήματα για να μετατρέψουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης σε πολιτικό και να υπάρχουν δύο πολιτικά αεροδρόμια σε απόσταση 75 Χλ. . ή 35 με 40 λεπτά της ώρας διαφορά οδικώς. Προφανώς μας δουλεύουν!
Η κ. Νικολάκου και ο κ. Μαλαπάνης, τι λένε γι’ αυτούς τους σπουδαίους περιφερειακούς σχεδιασμούς του κ. Τατούλη;
Η διαφωνία μας δεν έχει να κάνει με τοπικισμούς, αλλά απορρέει από την ορθή λογική και την ανάγκη συζήτησης για ένα σοβαρό περιφερειακό σχεδιασμό. Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι:
α) Η χρηματοδότηση για να γίνουν όλα τα έργα αναβάθμισης του αερολιμένα της Καλαμάτας.
β) Να επαναφέρουν τους εργαζόμενους του ΟΣΕ που εδίωξαν για να επαναλειτουργήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο να αγοραστούν ανακ λινόμενα βαγόνια για να υπάρξουν μεγάλες ταχύτητες στο σημερινό μετρικό δίκτυο και να χρηματοδοτηθούν τώρα οι μελέτες, αφού υπάρχουν χρήματα, για να γίνει το σιδηροδρομικό δίκτυο από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο κανονικού πλάτους και ηλεκτροκίνητο, όπως και όλο το δίκτυο Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα.
γ) Στη συνέχεια, αφού χρήματα υπάρχουν, συμφωνούμε να χρηματοδοτηθεί η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρόμιου της Τρίπολης σε πολιτικό.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages