Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Τριφυλία

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με το 1ο Γραφείο Π.Ε. και το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου της 6ης Περιφέρειας ν. Μεσσηνίας οργανώνουν σεμινάριο με θέμα:«ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ, ΣΚΗΝΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Όταν η Σκηνή υποδέχεται και αποδέχεται… τα Απορρίμματα!»
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών από τις 9.30 – 14.15. Το ΚΠΕ Καλαμάτας ξεκινάει την υλοποίηση σεμιναρίων και στην περιφέρεια του νομού ανταποκρινόμενο και στην επιθυμία πολλών συναδέλφων.
Το σεμινάριο θα είναι βιωματικό και θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, μιας και πλησιάζουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, να επιμορφωθούν σε διαφορετικούς τρόπους σχεδιασμού σκηνικών παρουσιάσεων με τους μαθητές τους στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιούν και των υπόλοιπων σχολικών δραστηριοτήτων. Θα αξιοποιηθεί το Εκπαιδευτικό Δράμα και ως ενδεικτικό θέμα του εργαστηρίου μπορεί να είναι τα απορρίμματα ή όποια άλλα θέματα αποφασίσει η ομάδα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών για το σχεδιασμό σκηνικών δράσεων, μέσα από τον πειραματισμό, την ενεργητική συμμετοχή και τη δημιουργική διαχείριση των εμπειριών. Στο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες αρχικά θα ενεργοποιηθούν με σχετικές ασκήσεις και στη συνέχεια, θα κληθούν να λάβουν μέρος σε ένα Εκπαιδευτικό Δράμα. Κατά την διάρκειά του θα πάρουν ρόλους, θα αναπαραστήσουν καταστάσεις και θα εργαστούν ομαδικά. Ταυτόχρονα, θα γίνεται ανάλυση των σταδίων εφαρμογής του δράματος και θα εξετάζονται οι διδακτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε κάθε στάδιο. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να στοχαστούν πάνω σε αυτό, να αξιολογήσουν το Ε.Δ. ως αναπαραστατική μέθοδο και να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με την εφαρμογή του σε σκηνικά δρώμενα. Η συνάντηση θα κλείσει με συζήτηση-αξιολόγηση της διαδικασίας. Βασική συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η κ. Αγγελική Σπινθάκη, δασκάλα, εμψυχώτρια, θεατροπαιδαγωγός.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως ακολούθως:
Πρόγραμμα
Σάββατο 14 Μαΐου 2011
9.45 – 10.00 Προσέλευση – Εγγραφή – Παραλαβή φακέλων
10.00 – 10.15 Στοχοθεσία σεμιναρίου, Πλακονούρη Διονυσία, Υπεύθυνη ΚΠΕ Καλαμάτας
10.15 – 10.45 «Η ανακύκλωση μέσα από τα μάτια των παιδιών», παρουσίαση με οπτικοακουστικό υλικό από δραστηριότητες σχολείω , Πλακονούρη Διονυσία και Στραβάκου Ελένη, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη ΚΠΕ Καλαμάτας
10.45 - 12.15 Εργασία σε ομάδες
Εργαστήριο: «Θεατροπαιδαγωγικοί ,σκηνικοί σχεδιασμοί προγραμμάτων»Συντονίστρια: Αγγελική Σπινθάκη
12.15 – 12.40 Διάλλειμα- καφές
12.40 - 14.00 Εργασία σε ομάδες
«Θεατροπαιδαγωγικοί ,σκηνικοί σχεδιασμοί προγραμμάτων».
Παρουσιάσεις των εργασιών των ομάδων. Συντονίστρια: Αγγελική Σπινθάκη
14.00 - 14.15 Αξιολόγηση- Βεβαιώσεις-Λήξη
Στο τέλος του σεμιναρίου στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του ΚΠΕ Καλαμάτας 27210 86147 και 2721096062 κ. Διονυσία Πλακονούρη.
Σας επισυνάπτουμε την αίτηση για το σεμινάριο και σας παρακαλούμε για την καλύτερη διοργάνωση του σεμιναρίου να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Πέμπτη 12 Μαΐου ηλεκτρονικά ( HYPERLINK "mailto: mail@kpe-kal.mes.sch.gr " mail@kpe-kal.mes.sch.gr ) ή με Fax.: στο 2721086147.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages