Κατά των υπέρογνων εισφορών ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Κατά των υπέρογνων εισφορών ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων

Σας γράφουμε σχετικά με το νομοσχέδιο του ΕΛΓΑ και τις εισφορές που καλούμαστε να πληρώσουμε ως παραγωγοί. Από αυτά που μας είχατε προϊδεάσει στις συναντήσεις μας στην περιφέρεια αλλά και όπως προκύπτει από τους πίνακες στο διαδίκτυο η εισφορά μας βγαίνει από το τρίπτυχο μέση απόδοση, μέση τιμή, επικινδυνότητα προϊόντος.
Θεωρούμε αυτόν τον τρόπο πιο δίκαιο από το ισοπεδωτικό οριζόντιο τσεκούρι του 3%. Όπως όμως σε κάθε τι καινούργιο έτσι και εδώ πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις ώστε να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες, αυτές τις εντοπίζουμε στις ακόλουθες καλλιέργειες για τον δήμο μας.
Α) ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Το ποσό που καλούνται να καταβάλουν οι παραγωγοί είναι το 1\3 του καθαρού εισοδήματος τους ανά στρέμμα.. Αποτελεί δυσβάστακτο κόστος για την καλλιέργεια .
Β) ΤΟΜΑΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ
Το ποσό των 115 ευρώ το στρέμμα είναι υπερβολικά υψηλό και θα υποχρεώσει τους παραγωγούς στο να μην δηλώνουν – ασφαλίζουν την καλλιέργεια τους.
Γ ) ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Αδίκως θεωρείτε υψηλής επικινδυνότητας προϊόν (4% συμμετοχή) μια και γίνεται σε τοποθεσίες με ευνοϊκό μικροκλίμα , οι παραγωγοί χρησιμοποιούν θερμόφιλα φιλμ κάλυψης (πανάκριβα), δίχτυα σκίασης. Ενώ και η μέση τιμή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι ένα κατά 90% εξαγώγιμο προϊόν το ποιο πρώιμο στην Ευρώπη και οφείλουμε να το προστατέψουμε. Πρόταση μας είναι να κατέβει ο συντελεστής επικινδυνότητας και να αποκατασταθεί η μέση τιμή.
Δ) ΦΑΣΟΛΑΚΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Αν και εισφορά του είναι πολύ μικρή η μέση τιμή παραγωγής είναι στο 1,5 τόνους το στρέμμα , οι πραγματικές αποδώσεις όμως φτάνουν τους 6 τόνους τι θα γίνουν οι 4.5 τόνοι πού μένουν από την αφαίρεση , δεν θα ασφαλίζονται. Πρόταση μας είναι να υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής επιλογής ,κλιμακούμενης από την μέση παραγωγή έως την ανώτερη με ανάλογη κλιμάκωση του τιμολογίου του παραγωγού. (όπως πληρώνουμε τον ΟΓΑ ). Αυτό μπορεί να γίνει και σε άλλα προϊόντα όπου υπάρχουν διαμαρτυρίες για την μέση απόδοση.
Σας παρακαλούμε για τις απαραίτητες διορθώσεις για τα συγκεκριμένα προϊόντα .
Διεκδικούμε οικονομικά βιώσιμο οργανισμό που να δίνει άμεσες αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages