Το ΤΕΙ Καλαμάτας απο τη μια αναβαθμίζεται και απο την άλλη..καταργείται! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Το ΤΕΙ Καλαμάτας απο τη μια αναβαθμίζεται και απο την άλλη..καταργείται!

Την ελπίδα ότι δε θα κλείσουν τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Καλαμάτας, για τα οποία το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι φέτος δε θα έχουν εισακτέους, εξέφρασε χθες στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Κανάκης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σε επικοινωνία που είχε με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Παπάζογλου, αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όταν του έθεσε το θέμα τού απάντησε ότι τα τμήματα δεν καταργούνται.
«Οπωσδήποτε κάποια αλλαγή θα γίνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε. Σε μια επικοινωνία που είχα με το υπουργείο, μου είπαν ότι τα τμήματα δεν καταργούνται. Ο κ. Παπάζογλου μου απάντησε ότι δεν κλείνει τίποτα, απλώς αναστέλλεται η εισαγωγή σπουδαστών για μια χρονιά. Αυτό μου είπαν» παρατήρησε.
Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τους εισακτέους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα δύο τμήματα, το Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και το Φυτικής Παραγωγής Καλαμάτας, εντάσσονται στις ακραίες περιπτώσεις. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Όπου αποφασίσθηκε η μη εισαγωγή φοιτητών, καθοριστικός ήταν ο ρόλος παραμέτρων όπως: Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών και η έντονη τάση εγκατάλειψης των σπουδών από τους φοιτητές, όπως αυτή στοιχειοθετείται από τον αριθμό των εισαχθέντων, τον αριθμό των φοιτητών που ενδιαφέρθηκαν για την παραλαβή συγγραμμάτων, τον αριθμό των πτυχιούχων και το μέσο όρο φοίτησης τα τελευταία χρόνια».
«Τα τμήματα έχουν σπουδαστές»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΙ διαφωνεί με το υπουργείο, λέγοντας: «Δεν είναι ότι τα τμήματα δεν έχουν φοιτητές. Εμείς έχουμε αρκετά παιδιά. Στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής παρακολουθούν 95 ενεργοί φοιτητές, υπάρχουν οι υπογραφές τους από την παρακολούθηση των εργαστηρίων. Το υπουργείο μιλάει για άλλα κριτήρια, αλλά δεν είναι απόλυτα έτσι αυτά τα οποία επικαλέστηκε. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν άλλοι λόγοι βαθύτερης στρατηγικής του υπουργείου, που δε μας αναλύθηκε ποτέ και δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Περιμένουμε εγκύκλιο για να μας ενημερώσουν».
Όσο για το νέο Τμήμα Ραδιολογίας Ακτινολογίας, που αναμένεται να λειτουργήσει από πέρυσι στο ΤΕΙ, ώστε μαζί με τη Λογοθεραπεία να αποτελέσουν τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας, ο κ. Κανάκης σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα νέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages