Σε...μνημόνιο οι Δήμοι για τις οφειλές τους λέει το ΥΠ.ΕΣ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σε...μνημόνιο οι Δήμοι για τις οφειλές τους λέει το ΥΠ.ΕΣ.

Κίνητρα προς τους οφειλέτες των δήμων, προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους και να ενισχυθούν τα οικονομικά των ΟΤΑ, προβλέπει τροπολογία που καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», το υπουργείο Εσωτερικών.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην τροπολογία, η συγκεκριμένη διάταξη δεν αφορά τους «εκ συστήματος κακοπληρωτές, που δεν κατέβαλαν ούτε καν ένα εύλογο μέρος των οφειλών τους». Έτσι, «για πρώτη φορά η τροπολογία δεν αφορά όλους τους οφειλέτες αδιακρίτως, αλλά εκείνους, που ιδίως λόγω της κρίσης δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους».....
Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι «η ρύθμιση δεν σημαίνει τη διαγραφή του συνόλου των προστίμων, με αποτέλεσμα να μην εξισώνεται ο συνεπής στις υποχρεώσεις του πολίτης με τον ασυνεπή και εμπεδώνεται η αρχή ότι η τήρηση του νόμου και των υποχρεώσεων εκ μέρους των δημοτών είναι και θα παραμένει πιο συμφέρουσα».
Τονίζεται δε από το υπουργείο Εσωτερικών ότι «η ρύθμιση των χρεών τρίτων προς δήμους αποτελεί ταυτόχρονα και ουσιαστική στήριξη των οικονομικών της αυτοδιοίκησης, δεδομένου μάλιστα ότι για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας απαιτείται πλέον η τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και με τους ΟΤΑ».
Επίσης, με άλλη διάταξη, το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπει ρύθμιση με την υποχρεωτική ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των υπόχρεων πολιτικών προσώπων στον ιστότοπο της Βουλής. «Έτσι εξασφαλίζεται η ευρύτερη δυνατή διαφάνεια και παρέχεται πλέον η δυνατότητα στον πολίτη να έχει άμεση πρόσβαση στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Η ρύθμιση κατατίθεται ώστε να εφαρμοστεί στο υπό δημοσίευση «πόθεν έσχες» το αμέσως προσεχές διάστημα».
Υπενθυμίζεται ότι η ριζική αναμόρφωση των σχετικών διατάξεων θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων, που ολοκληρώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών και θα τεθεί σε διαβούλευση με τα κόμματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages