Χαοτικό ή θετικό το νέο Τεχνικό Λύκειο ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Χαοτικό ή θετικό το νέο Τεχνικό Λύκειο !

ΣE ριζικές αλλαγές στον τομέα της τεχνολογικής εκπαίδευσης προχωρεί το Yπουργείο Παιδείας. Η υπουργός, Αννα Διαμαντοπούλου, ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου την ενσωμάτωση Τεχνικών, Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών στο νέο Τεχνικό Λύκειο, μέσω του οποίου οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, στο νέο Τεχνικό Λύκειο προστίθεται μία τάξη, η 4η, που θα είναι ουσιαστικά τάξη ειδίκευσης.
Οι μαθητές θα επιλέγουν ανά περιφέρεια τις ειδικότητες, ενώ οι απόφοιτοι της τέταρτης τάξης θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου τρία (στην επτάβαθμη κλίμακα των επαγγελματικών δικαιωμάτων). Οι απόφοιτοι της τρίτης τάξης του νέου Τεχνολογικού θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 2. Μετά την απόφοιτησή τους και από την τέταρτη τάξη οι μαθητές θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης για επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου τρία ή να πάνε στα ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις, με κριτήρια που θέτουν τα ίδια τα Τεχνολογικά Ιδρυματα.
Εάν όμως τελειώνοντας τη δεύτερη τάξη του Τεχνολογικού Λυκείου θελήσουν να σπουδάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, θα πρέπει να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, άρα θα εγγραφούν στην τρίτη τάξη, στην οποία θα διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας.
Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ανάπτυξης της τεχνικής εκπαίδευσης και σύνδεσής της με το εργασιακό και αναπτυξιακό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages