Χωρίς παλμό οι φοιτητές εκλογές στο ΤΕΙ Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Χωρίς παλμό οι φοιτητές εκλογές στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Κορυφώνονται στο ΤΕΙ Καλαμάτας οι προετοιμασίες ενόψει της εκλογικής διαδικασίας που θα αναδείξει τον νέο Σπουδαστικό Σύλλογο και η οποία θα ξεκινήσει αύριο το πρωί. Οι τρεις παρατάξεις, ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΠΚΣ, μέσω των εκπροσώπων τους καλούν τους σπουδαστές να ψηφίσουν στις εκλογές και δεσμεύονται όλες ότι θα υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο κλείσιμο των τμημάτων του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Από την ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Φακουρέλης λέει πως η ΠΑΣΠ είναι η παράταξη που βρίσκεται δίπλα στο σπουδαστή. «Κατεβαίνουμε στις εκλογές και ζητάμε από το φοιτητή να μας στηρίξει γιατί είμαστε η μόνη παράταξη που προχωρά σε δράσεις μέσα στο ΤΕΙ, με προτάσεις και ημερίδες. Ζητάμε στήριξη, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους φοιτητές και στο μέλλον, στα περαιτέρω βήματά τους. Αν και υπάρχει απάθεια από τα πολιτικά δρώμενα, η συμμετοχή πιστεύουμε πως θα είναι μεγάλη. Δεν φοβηθήκαμε, ήρθαμε σε αντιπαράθεση με τον πολιτικό μας φορέα για το κλείσιμο των δύο τμημάτων. Αν δεν υπάρξει απάντηση στην καταγγελία μας, θα συνεχίσουμε και με άλλες ενέργειες», αναφέρει.
Από την παράταξη της ΔΑΠ, η Αννα Λεούση ξεκινά υπογραμμίζοντας το μήνυμα που αναγράφεται στην αφίσα της παράταξης: «"Θα είμαι εκεί" λέει το σύνθημα - και θέλουμε να δούμε όλους τους σπουδαστές, ανεξάρτητα από χρώμα και παράταξη να ψηφίζουν, να μετέχουν στη διαδικασία. Πρέπει απλά να είμαστε στα όργανα συνδιοίκησης και να έχουμε λόγο στις αποφάσεις. Οσο για το κλείσιμο των δύο τμημάτων του ΤΕΙ, θα κάνουμε προτάσεις, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Αν χρειαστεί θα φτάσουμε στα άκρα. Βλέπουμε πως πάνε να κλείσουν το ΤΕΙ και να φτιάξουν τοπικά κολέγια. Αυτό δε θα το αφήσουμε έτσι. Η ΔΑΠ έχει υποβάλει στο υπουργείο τη δική της πρόταση, την οποία μπορεί να διαβάσει ο κάθε φοιτητής».
Τέλος, ο Παναγιώτης Λυμπριτάκης από την ΠΚΣ χαρακτηρίζει τις εκλογές αυτές μια μάχη, από την οποία πρέπει να δοθεί ηχηρή απάντηση στα προβλήματα του σήμερα. Και σημειώνει: «Να ψηφίσουν οι σπουδαστές, με κριτήριο όλη τους τη ζωή, τα όσα βλέπουν, τις αποφάσεις που έχουν παρθεί. Η πολιτική του κλεισίματος των τμημάτων είναι η ίδια πολιτική που όλο προηγούμενο διάστημα χειροκροτούσε την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ. Να τα αποτελέσματα. Πάμε για μια κατάσταση που θα φέρει τα δίδακτρα και τους επιχειρηματίες μέσα στις σχολές. Ας τους καταδικάσουν οι σπουδαστές. Να μη βρεθεί κανείς πολιτικός αρχηγός να πει πως η νεολαία συμφωνεί με τα νέα μέτρα και το νόμο-πλαίσιο. Η αποχή είναι άσφαιρη καταδίκη και δε φέρνει κανένα αποτέλεσμα».




Με στοιχεία απο την 'Ελευθερία'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages