ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ – Οι Έλληνες επικροτούν την …αυτοδικία !! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ – Οι Έλληνες επικροτούν την …αυτοδικία !!

Οι απροστάτευτοι Έλληνες επικροτούν την αυτοδικία στο κέντρο της Αθήνας !
Σοκάρουν τα στοιχεία που θέλουν τους πολίτες να επικροτούν τις επιθέσεις αυτοδικίας από ομάδες πολιτών παίρνουν την κατάσταση στα χέρια του. Κρίνουν ως ανεπαρκείς τις δράσεις των κομμάτων και της κυβέρνησης

Με τα περιστατικά επιθέσεων κατά αλλοδαπών να έχουν αυξηθεί δραματικά μετά το θάνατο του Μανώλη Καντάρη, οι πολίτες, που αισθάνονται απροστάτευτοι απέναντι στην αυξημένη εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, επικροτούν τις ενέργειες αυτοδικίας.
Η κατάσταση οξύνθηκε ιδιαίτερα μετά το θάνατο του 44χρονου οικογενειάρχη που δολοφονήθηκε από αλλοδαπούς για μία κάμερα, ενώ σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις βίας ωθεί και ο ξυλοδαρμός διαδηλωτή, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή...
Σε έρευνα που διενήργησε η Κάπα Research, οι μισοί ερωτηθέντες επικρότησαν τα περιστατικά της αυτοδικίας, καθώς το 23,6% δήλωσε ότι συμφωνεί και το 23,1% ότι μάλλον συμφωνεί. Αντίθετο με τέτοιες εκδηλώσεις αυτοδικίας παρουσιάστηκε το 46,7%, με το 21,3% να δηλώνει ότι διαφωνεί και το 25,4% ότι μάλλον διαφωνεί.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (73,7%) απέδωσε τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στην ανεξέλεγκτη συγκέντρωση λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, με το 13,9% να εκτιμά ότι ευθύνεται η ελλιπής αστυνόμευση.
Οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να αλλάξει με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (84,5%) και των παράνομων μεταναστών (75,3%).
Εκτιμούν επίσης ότι θα συνέβαλε η καταπολέμηση των ναρκωτικών (43,8%), των εγκαταλελειμένων κτιρίων (23,1%), του παρεμπορίου (22,9%), των συνεχών διαδηλώσεων (18,1%), της πορνείας (16,1%) και των αστέγων (9,4%). Μεταξύ των δράσεων των φορέων για την κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, οι πολίτες κατατάσσουν τελευταία τα πολιτικά κόμματα και τη Βουλή (3,3%) και τοποθετούν στην προτελευταία θέση την κυβέρνηση και τα υπουργεία (5,2%). Θετικά κρίνουν τις επιχειρήσεις, που τις κατατάσσουν στην πρώτη θέση (42,2%), την Αστυνομία (22,5%) και το Δήμο Αθηναίων (16,6%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages